субота, 01 листопада 2014 11:18

Члени ОВК 52-го виборчого округу заявили про погрози з боку представників "Опозиційного блоку"

Члени ОВК 52-го виборчого округу заявили про погрози з боку представників "Опозиційного блоку"

Представники "Опозиційного блоку" порушували виборче законодавство та погрожували членам ОВК під час проведення виборів на 52-му виборчому окрузі. Про це повідомила секретар ОВК 52-го округу Ірина Завгородня, повідомляє "УНН" з посиланням на Фейсбук журналіста Дениса Казанського.

"Були зміни списків, які формуються комісією. Тричі було змінено списки. Відповідно до закону партії та самовисуванці можуть вносити зміни в подання списків до передостаннього дня голосування. Але так як комісія ОВК вирішила, що достатньо на сьогоднішній день, вони внесли в п'ятницю вночі зміни до списків міських комісій, самостійно прибрав звідти усіх членів, які перед тим були внесені від кандидатів та партій на членів, котрі були запропоновані ОВК. Це пряме порушення закону", — сказала секретар ОВК.

Крім того, секретар ОВК заявила про те, що їй погрожували телефоном невідомі люди у зв'язку з її діяльністю в складі комісії ОВК.

"Мені чоловічим голосом сказали про те, навіщо мені потрібні неприємності у зв'язку з моєю участю в роботі ОВК. В мене є сім'я, є діти. Вони знають де я проживаю, назвали мою адресу, де живе моя дочка, назвали адресу, де займається в спортивних секціях мій син і сказали про те, що якщо я не хочу заподіяти шкоду своїй сім'ї, треба залишити свою роботу. Я включила гучномовець. І момент погроз фактично був зафіксований працівником міліції", — зазначила Завгородня.

Нагадаємо, на скандальному 52-му окрузі в Донецькій області, куди входять міста Дзержинськ та Дебальцеве, зафіксовано чимало порушень виборчого законодавства. Зокрема, зафіксовано як члени дільничної комісії в Дебальцевому пакували та опечатували бюлетені невідомого походження з голосами на користь "регіонала" Ігоря Шкірі.

Також за інформацією ЗМІ, питанням забезпечення перемогою колишніх своїх однодумцім-регіоналів опікується безпосередньо Голова ЦВК Охендовський, обраний Головою ЦВК за квотою Партії Регіонів та призначений за ініціативою екс-президента Януковича.

Як повідомлялось раніше, спостерігачі та експерти виборчого процесу на 52-му окрузі вимагають визнати голосування недійсними та призначити перевибори. Зокрема, за оцінкою Донецької обласної організації Комітету виборців України, ситуацію на 52-му окрузі можуть вирішити лише перевибори з належним контролем за виборчим процесом.

Зараз ви читаєте новину «Члени ОВК 52-го виборчого округу заявили про погрози з боку представників "Опозиційного блоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути