понеділок, 05 жовтня 2015 17:34

Чижов: На відставку Шокіна зарано розраховувати

Чижов: На відставку Шокіна зарано розраховувати

 Генпрокурор Віктор Шокін не піде у відставку. Він повинен виконати президентські доручення. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Георгій Чижов.

"На відставку Шокіна зарано розраховувати. Він не виконав неформальних президентських завдань. Ми неодноразово чули заяви Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти чиновників попереднього режиму. Також проти нинішніх корупціонерів. Ще перед Пасхою Шокін казав, що подолає українську продажність. Вже півроку пройшло, а анонсованих арештів практично не відбулося. Після затримання Ігоря Мосійчука (депутат від Радикальної партії Олега Ляшка) генпрокурор заявив про підготовку низки арештів. Поки що з цього приводу повна тиша", - заявив він.

На думку експерта, генпрокурор Віктор Шокін недостатньо себе скомпрометував і пропрацює у кріслі ще довго.

"Відставка генпрокурора нелогічна ще й тому, що серйозного компромату проти нього не з`явилось. Він відносно ефективний і не піде з посади ще довгий час. Є люди, зацікавлені в збереженні ним крісла керівника Генпрокуратури. І серед них- президент", - зазначив він.

Чижов наголосив, що достойного кандидата на місце генпрокурора немає.

"У разі його відставки політичного призначення на посаду не буде. Місце займе людина із Генпрокуратури. Але у її лавах немає достойної кандидатури. Чим новопризначений може виявитись кращим?",- додав він.

 Депутати Верховної Ради зібрали 109 підписів із 150 необхідних для внесення питання у порядок денний. Керівник фракції "БПП" Юрій Луценко наголошував, що Шокін обіцяв подати докази проти екс-президента Віктора Януковича до вересня. Якщо цього не відбудеться, то генпрокурора звільнять.

Зараз ви читаєте новину «Чижов: На відставку Шокіна зарано розраховувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути