середа, 11 грудня 2013 11:04

Посадовець Тернопільської ОДА вирішив звільнитися з роботи на знак протесту проти свавілля влади

Посадовець Тернопільської ОДА вирішив звільнитися з роботи на знак протесту проти свавілля влади
Святослав Абрам'юк. Фото: doba.te.ua

Заяву на звільнення з роботи на знак незгоди із державною політикою написав сьогодні головний спеціаліст управління у справах сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Святослав Абрам'юк. Він також відкликав з міліції свою заяву, подібну до якої написали майже шістдесят працівників ОДА. Заяви стосувалися неможливості потрапити на роботу 2 та 3 грудня. На підставі цих заяв щодо керівників Страйкового комітету Тернополя порушили кримінальне провадження за організацію захоплення будівлі органу влади та місцевого  самоврядування.

"Я написав нову заяву, в якій вказав, що жодних претензій до пікетувальників не маю. В попередній заяві я теж не писав, що хтось конкретно мені перешкоджав потрапити на роботу. Лише повідомив, що коли прийшов на роботу, то побачив перед входом два ланцюги міліції та дуже багато пікетувальників, відповідно не міг пройти і потрапити в приміщення. Бо що я, мав міліціонерам на голову вилізти?", – каже Святослав Абрам'юк.

В управлінні у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації він пропрацював 4 роки. Зараз вирішив звільнитися, щоб виразити свою незгоду з діями влади та тиском на її опонентів.

Тим часом у Тернополі Штаб національного спротиву поширює інформацію про працівників ОДА, які написали в міліцію заяви, що послужили підставою для кримінальних проваджень проти керівників місцевого Євромайдану.

"Листівки народної ганьби" із прізвищами 59-ти працівників ОДА роздають на вулицях, а також розклеїли в громадському транспорті міста. У них міститься заклик до тернополян уважно вивчити список, а у випадку виявлення в ньому знайомих чи родичів – зателефонувати та присоромити."Якщо в них є честь і гідність – вони відкличуть свої заяви та підписи і відновлять своє чесне ім'я", – йдеться в листівках.

У них також сказано, що після того, як працівники облдержадміністрації написали заяви про те, що не могли потрапити на роботу 2-3 грудня, керівникам та активістам страйкому Тернополя Володимиру Стаюрі, Марії Чашці та Марії Баб'юк загрожує ув'язнення терміном до 3 років за ст. 341 Кримінального кодексу України. Завтра має відбутися судове засідання, на якому розглядатиметься питання взяття перелічених осіб під домашній арешт.

 

Зараз ви читаєте новину «Посадовець Тернопільської ОДА вирішив звільнитися з роботи на знак протесту проти свавілля влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути