неділя, 17 лютого 2013 15:48

"Цілком зрозуміло, що українська культура є частиною європейської" - німецький посол

"Цілком зрозуміло, що українська культура є частиною європейської" - німецький посол
Кристоф Вайль читав твори Жадана, Андруховича, Забужко і вважає їх сучасною європейською літературою. Фото: telegraf.com.ua

В Україні сьогодні побутує помилкове враження, що Європейський союз (ЄС) останнім часом доволі холодно ставився до офіційного Києва.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Кристоф Вайль на зустрічі зі студентами в Донецьку, повідомляє "Німецька хвиля".

На зустрічі були обговорені питання угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі України з ЄС. За словами Вайля, коли угода запрацює, вона надасть великі можливості для притоку західних інвестицій в Україну та модернізації її економіки.

"І я не думаю, що Митний союз зможе зробити те ж саме", - підкреслив Вайль, хоча й зауважив дипломатично, що "добрі стосунки з Росією потрібно мати в будь-якому разі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина українців виступають за вступ до ЄС

За словами посла, на зустрічі пролунало питання про європейську ідентичність України.

"Для мене цілком зрозуміло, що українська культура є частиною європейської. І хоча я недосконало знаю українську мову, проте знайомий із письменниками, твори яких були перекладені на німецьку. Це - Жадан, Андрухович, Забужко. Для мене це сучасна європейська література, яку б я радив читати і молоді".

Очевидно, питання про європейську ідентичність виникло через враження, можливо і помилкове, що Євросоюз останнім часом доволі холодно ставився до України, припустив посол.

Зараз ви читаєте новину «"Цілком зрозуміло, що українська культура є частиною європейської" - німецький посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути