Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2014 14:21

"Ці люди зі зброєю прийшли до нас з миром" - мер Слов'янська про сепаратистів

"Ці люди зі зброєю прийшли до нас з миром" - мер Слов'янська про сепаратистів
Неля Штепа Фото: slavgorod.com.ua/

Мер Слов'янська Неля Штепа в прямому ефірі LifeNews заявила: збройні люди, що захопили Слов'янський міський відділ міліції, прийшли з миром і вона їх підтримує. Про це повідомляє сайт slavgorod.com.ua.

"Ми дізналися про захоплення о 8:00 ранку, мені передзвонили жителі і повідомили про це. У будівлі знаходяться більше 1000 чоловік. Я запитала у них - хто вони, вони відповіли, що є донецькими ополченцями. Я багатьох знаю, це наші люди і вони виставляють вимоги про проведення референдуму. Ми всі згодні, я не можу їм суперечити", - повідомила мер Слов'янська.

"Три дні тому я написала прем'єр-міністру України звернення, в якому повідомила, що треба сідати за стіл переговорів. Весь Слов'янськ сьогодні вийшов на вулиці міста і підтримує активістів. Зараз з будівлі міської адміністрації зняли український прапор і поставили на нього російський", - розповіла мер українського міста.

Жінка повідомила про те, що вона виступає проти збройного придушення дій активістів владою України.

"Все місто постало щитом, захищаючи хлопців, що захопили будівлю. І якщо влада України спробує придушити повстання, загине величезна кількість цивільних людей. Цього не можна допустити. Якщо хтось піде проти людей, то проллється кров і їм не відмитися", - вважає Штепа.

Вона переконана, що у загарбників міського відділу міліції немає агресії до жителів.

"Особисто я не допущу цього, я стою на сторожі свого міста. Ці люди (з зброєю в руках - ред.) прийшли до нас з миром, у них немає агресії по відношенню до нас. Донецька міліція сьогодні з народом, який прийшов. Ми - мирний народ, брат проти брата не піде", - запевнила вона.

Мер Слов'янська також повідомила, що все місто виступає за проведення референдуму.

"Ми будемо проводити референдум, те, що відбувається у нас, говорить про те, що владі України необхідно задуматися. Я впевнена, що вони завтра оголосять про рішення проведення в регіонах України референдуму", - сказала Штепа.

Зараз ви читаєте новину «"Ці люди зі зброєю прийшли до нас з миром" - мер Слов'янська про сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути