пʼятниця, 18 січня 2013 00:38

Чоловік Тимошенко звернувся до суду через прослуховування його телефону

Чоловік Тимошенко звернувся до суду через прослуховування його телефону
Олександр Тимошенко ФОТО: vkurse.ua

Чоловік екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр має намір у суді Праги захищати своє право на конфіденційність телефонних розмов.

У четвер, 17 січня, була подана скарга за фактом прослуховування його телефонних розмов з дружиною. "Скарга подана до суду на невідомого зловмисника, тому що поки невідомо, хто записав розмову і хто розмістив її в інтернеті. Справа розглядатиметься в празькому суді у встановленому порядку", - заявила адвокат Марина Махиткова, повідомляє прес-служба Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті "бютівцям" пообіцяли забезпечити Тимошенко телефонним зв'язком

Напередодні Державна пенітенціарна служба України повідомила про завершення "службового розслідування" факту поширення в інтернеті запису розмови екс-прем'єра Юлії Тимошенко з її чоловіком Олександром.

Так, під час перевірки тюремники встановили, що "співробітники пенітенціарної служби, зокрема, і ті, які знаходяться у складі варти ЦКБ Укрзалізниці міста Харкова, будь-яких пристроїв для здійснення аудіозапису на охоронювану територію не заносили, не приймали і не передавали, запису ніяких розмов не робили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт

"При цьому тюремники в черговий раз послалися на експертизу Науково-дослідницького інституту судових експертиз імені Бокариуса, згідно з якою "на фонограмах відсутні які-небудь ознаки відкритого середовища, а також не встановлено ознак, характерних для електронного монтажу запису", - говориться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, 11 січня Тимошенко звернулася із заявою в Генеральну прокуратуру України, прокуратури Харківської області та адміністрацію Качанівської виправної колонії про незаконне прослуховування його телефонних розмов, фальсифікації їх змісту та оприлюднення у засобах масової інформації.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тимошенко звернувся до суду через прослуховування його телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути