понеділок, 28 вересня 2015 18:42

Чверть українців готові братися за зброю у разі окупації

Чверть українців готові братися за зброю у разі окупації

Згідно з опитуванням, у разі іноземної збройної інтервенції чи окупації понад чверть опитаних українців чинили б опір шляхом участі в акціях громадянського спротиву: демонстрації, протести, марші, бойкоти, страйки, громадянська непокора.

Про це йдеться у результатах опитування громадської думки жителів України стосовно методів опору інтервентам/окупантам, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, на запитання яким діям респонденти надали би перевагу в умовах іноземної збройної інтервенції у їхнє місто чи село, 28,6% респондентів відповіли, що видом опору обрали би участь в перелічених акціях громадянського спротиву.

Водночас, 23,8% респондентів обрали варіант - чинити збройний опір.

При цьому, 18,4% не визначилися зі своєю думкою, 13,1% воліли б нічого не робити, 11% – виїхали б у безпечніший регіон України, 3,2% обрали виїхати за кордон, а 1,9% – відмовилися відповісти.

Крім того, на запитання, яким діям респонденти надали би перевагу в умовах іноземної збройної окупації їхнього міста чи села, відповіді респондентів розподілилися таким чином: 26% – взяли би участь в акціях громадянського опору, 25,2% обрали б варіант - чинити збройний опір.

Водночас, 18,5% не визначилися зі своєю думкою, 13,1% воліли би нічого не робити, 11,9% хотіли б виїхати у безпечніший регіон України, 3,4% – виїхати за кордон, а 1,9% – відмовилися відповісти.

Опитування проводилось з 31 серпня по 13 вересня 2015 року. Статистична похибка вибірки дослідження з ймовірністю 0.95 не перевищує 3.4% (теоретична похибка складає 3.1%, дизайн-ефект – 1.1). Опитування відбувалося у всіх регіонах України (крім АР Крим), в т.ч. і на територіях Донецької і Луганської областей, які тимчасово не контролюються владою України.

Зараз ви читаєте новину «Чверть українців готові братися за зброю у разі окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути