вівторок, 24 листопада 2009 10:00

Червоненко розповів про нових драконів і ностальгію за Майданом

Червоненко розповів про нових драконів і ностальгію за Майданом

Події під час Майдану 2004 року є віддзеркаленням того, що відбувається зараз. Тоді перемогли не політики, а народ.

Таку думку у понеділок в ефірі Шустер Live висловив перший заступник мера Києва і колишній глава Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко.

"Вони (політики - ред.) живі люди і боялись. У ніч з 21-го, коли була зрозуміла перемога Януковича, я бачив сльози відчаю і заламування рук у тих, хто зараз розповідає про нові молочні ріки і кисільні береги. На сцені ставало людей більше чи менше в залежності від того, що в один день сила на нашій стороні, в інший - обіцянка ввести війська", - сказав він.

Червоненко розповів, що бажаючих долучитись до протестантів на Майдані ставало дедалі більше і їх було важко стримувати.

"Стало просто нестерпно. Я займався не охороною, а всі спецназівці підставляли додаткові колоди (робили кріплення), тому що було важко стримати таку кількість тих, хто прорвались, і були готові зайти на Майдан. Я ніколи не забуду жесту одного з наших видатних політиків, який завжди показував знак "V" (знак перемоги Олега Тягнибока - ред.)", - пригадав політик події 2004-го.

Черовненко наголосив, що ніколи не торгувався за посади, як інші польові командири.

"Вже тоді багато хто примірявся, ким він буде. Я кажу чесно, що до кінця ніким не примірявся. Єдине, коли Ющенко після революції наполягав, щоб я став міністром внутрішніх справ, я сказав - краще транспорт", - зазначив він.

Заступник мера виразив жаль з того приводу, що такий шанс для капіталізації країни дещо втрачений.

"Проте це не означає, що змінилась основна теза - зберегти свободу. Мені дуже не подобається, що зараз намагаються виростити нових драконів і пообіцяти, що ми будемо за вас думати і, можливо, нагодуємо. Нагодують вчасно в дурдомі, а людина має думати і йти своєю дорогою", - підкреслив Червоненко.

Він також додав, що був у неділю, 22 листопада, в Українському домі і сподівається, що Україна залишиться незалежною.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Червоненко розповів про нових драконів і ностальгію за Майданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути