неділя, 29 грудня 2019 12:36

Через кого Зеленський управлятиме парламентом

Через кого Зеленський управлятиме парламентом
Рябошапка допомагав команді президента Зеленського і увійшов до неї, каже експерт. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський управлятиме парламентом через генпрокурора Руслана Рябошапку.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"У Рябошапки суперможливості. Він стає "директором" парламенту. Підписуватиме подання на нардепів. Через нього Зеленський управлятиме Верховною Радою, йому вже не буде потрібний лідер фракції. Натомість буде найпотужніший "кийок" при голосуванні.

Рябошапка дуже амбітний. Не тільки хоче вислужитися перед Зеленським. Йому важливе його ім'я та біографія в очах ЄС і США. Не виключає потім роботу у міжнародних інстанціях. Не ліг під олігархів. Мислить далі, ніж посада у прокуратурі. Має свої ідеї, бачення, зараз буде робити успішні кейси. На сьогодні поки таких немає. Частково це можна списати на час, забраний на атестацію, реформування структури. Але все рівно паралельно великі кейси можна було закривати, на кого доказів більше, ніж достатньо. Зокрема того, що показували журналісти. Беріть, оформляйте, давайте результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні підсумки року: запитання та відповіді

Рябошапка не другий за впливом після президента. Після Зеленського впливовий Коломойський, потім Богдан, Аваков.

Якщо Зеленський – це смартфон, то Рябошапка – новий додаток, який допомагає йому керувати державою. Логіка і зміст прокуратури не змінилися. Хоч вони її назвали Офісом. Половина тих, хто йшли на атестацію, переведуться в регіони. А потім, при зміні ситуації, переведуться назад.

Призначення Рябошапки - одне з кращих, що зробив Зеленський. Він не зі старих, як Аваков. Якраз професіонал з ринку, який допомагав команді і увійшов до неї. Кейс достатньо європейський. З іншого боку поки мало зробив того, що могло задовольнити суспільство. Зрозуміло, що є велика частина невидимої роботи. Але це ще не той результат", - каже Микола Давидюк.

З 2 січня в Україні запрацює Офіс генерального прокурора, анонсував на брифінгу генпрокурор Руслан Рябошапка.

З нового року народних депутатів затримуватимуть, арештовуватимуть і притягатимуть до кримінальної відповідальності без згоди Верховної Ради. Гепрокурор погоджуватиме клопотання про затримання, обшук чи прослуховування нардепа. Тільки він зможе відкривати провадження проти народних обранців.

Зараз ви читаєте новину «Через кого Зеленський управлятиме парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути