вівторок, 04 червня 2013 17:47

Чечетов насміхався над крикунами-"свободівцями" разом із опозиціонерами
15

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

"В Адміністрації Віктора Януковича розробляється сценарій, як, програвши вибори президента, залишитись при владі. Основне завдання - це остаточне захоплення Центральної виборчої комісії, - каже з трибуни парламенту у вівторок вранці керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. - У них є досвід 2004 року, коли народ України проголосував проти Віктора Януковича, але Центральна виборча комісія визнала його переможцем на президентських виборах. Так у 2015 році не буде".

Яценюк виступає 7 хв. Говорить, що опозиція наполягає на внесенні змін до закону про Центральну виборчу комісію. Мовляв, там має бути по одному представнику від кожної фракції та від позафракційних. По завершенню промови опозиціонери аплодують.

Ще 20 хв. присутні слухають лідерів фракцій Віталія Кличка, Олега Тягнибока, Петра Симоненка. Потім включають питання до порядку денного. Половина депутатів виходять у кулуари. Обговорюють подання президента про дострокове припинення повноважень голови ЦВК Володимира Шаповала. На його місце Янукович пропонує Олександра Копиленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не проголосувала вдруге за "виїзні" законопроекти

"Щось сказати про його політичні погляди мені важко. Я знаю, що він є спеціалістом у галузі права, - характеризує претендента "свободівець" Олег Махніцький. - Поки питання про голосування за його призначення не стоїть - його немає у порядку денному. Хоча воно може з'явитися у середу, четвер чи п'ятницю".

"Ми підтримаємо цю кандидатуру, - обіцяє "регіонал" Нестор Шуфрич. - Тут немає ніякої політики. Шаповалу виконується 65 років, тому ми маємо дотримуватися закону".

Після обіду депутати розглядають законопроект про скасування необґрунтованих пільг і привілей для осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Його авторами є лідери опозиційних фракцій. До трибуни знову йде Яценюк.

"У тому випадку, якщо цей законопроект буде прийнятий, додаткова економія коштів складе близько 2-х мільярдів гривень, які треба і можна відправити на освіту, на лікування, - пояснює. - Цей законопроект передбачає, що ні прем'єр-міністр, ні президент, ні голова Верховної Ради України, ні інші посадові особи не мають права витрачати протягом року більше 300 мільйонів гривень на перельоти спецлітаками, а мають право користуватися виключно регулярними рейсами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергове небажання опозиції: пільги депутатам та чиновникам не скасували

Мікрофон вмикають "регіоналу" Григорію Смітюху. Той звертається до спікера: "Володимире Васильовичу, прошу, і вважайте, що це мій депутатський запит, проінформувати народних депутатів і всіх громадян України, скільки було використано державних коштів на діяльність попередніх голів Верховної Ради, їх заступників у частині авіаційних перевезень, державних якихось зустрічей на вищому рівні, автомобільних і інших витрат, а також охорону цих посадових осіб".

"Як голова парламенту я відмовився від державної резиденції, - відказує йому Яценюк. - Як колишній голова парламенту я відмовився від земельної ділянки і також державної резиденції у Конча Заспі, а також від автомобіля і супроводження, яке передбачено відповідним розпорядженням. Я маю моральне право вносити такий законопроект. А ви разом із вашим президентом не маєте права говорити, що працюєте на народ України".

Депутати голосують. На табло - 203. Іншим голосуванням відмовляються відправляти документ на повторне перше читання.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов насміхався над крикунами-"свободівцями" разом із опозиціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути