середа, 12 березня 2014 11:11

Це анексія. Ми не повинні дозволити Росії "вкрасти" Крим - Меркель

Це анексія. Ми не повинні дозволити Росії "вкрасти" Крим - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала захоплення Криму російською армією, наголосивши, що Кремль "вкрав" український півострів.

Як повідомляє німецька газета Die Zeit, про це федеральний канцлер заявила під час засідання парламентської групи щодо конфлікту в Україні.

"Ми вже можемо говорити про анексію, оскільки Росія відбирає Крим в України. Ми не повинні дозволити цьому статися", - заявила Меркель.

Разом з тим, вона зазначила, що німецька сторона в конфлікті у Криму буде дотримуватися так званої "трьохсторонньої стратегії". Берлін буде допомагати Києву і водночас продовжуватиме переговори з Кремлем. Меркель зауважила, що Німеччина повинна вказати Росії, де межа її діяльності. Також канцлер закликала Захід відповісти на дії Росії жорсткими економічними санкціями.

Вона підкреслила, що вони можуть мати наслідки і для ЄС теж, тож "європейці від Лісабону до Риги повинні дотримуватися єдиної точки зору".

Зараз ви читаєте новину «Це анексія. Ми не повинні дозволити Росії "вкрасти" Крим - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути