неділя, 05 липня 2015 13:32

Бжезинський розповів, чому Путін схожий на Гітлера

Бжезинський розповів, чому Путін схожий на Гітлера

Колишній радник президент США Збігнєв Бжезінський дав інтерв'ю Spiegel, в якому розповів про загальні риси президента Росії Володимира Путіна і Адольфа Гітлера.

Серед небезпечних якостей російського лідера політолог назвав зацікавленість у багатстві.

"Я думаю, що (між Путіним і Гітлером) є деякі спільні риси, але також є певні відмінності. Гітлер ніколи не був особливо зацікавлений в тому, щоб особисто мати багато грошей. Путін же має побічний інтерес у тому, щоб збагатитися ", - вказав Бжезінський.

Політолог зазначив, що прагнення до накопичення багатства "стабілізує" і "охолоджує пристрасті" російського президента. "Але що дійсно небезпечно, так це те, що він (Путін - ред.) - гравець", - підкреслив Бжезінський.

Екс-радник американського президента констатував, що між США і Росією почався новий виток холодної війни. "Перспектива, що вона стане гарячою, на щастя, менш імовірна", - припустив він. Бжезинський засумнівався в тому, що цей період напруженості буде таким же тривалим, як протистояння між США і СРСР.

Політолог припустив, "що, якщо Україна не завалиться", внутрішній тиск в Росії змусить того, хто перебуває при владі, шукати альтернативу. "Сподіваюся, Путін досить розумний, щоб знати, що вивчити альтернативи потрібно заздалегідь, поки не стало надто пізно", - зазначив він.

Розмірковуючи про інтелект російського президента, Бжезинський зазначив, що Путін володіє "інстинктивною хитрістю" та досвідом. При цьому він розповів про своє здивування тому, що Путін "майже свідомо налаштував проти себе більше 40 мільйонів чоловік в країні по сусідству, яка до недавнього часу не виказувала ворожості по відношенню до Росії".

Бжезинський назвав обґрунтованим намір США розмістити свою техніку в країнах Балтії. "Не зробити цього - найбільш ймовірний спосіб створити безкінечне протистояння і навіть розв'язати війну", - пояснив він. За його словами, симетрична відповідь "на односторонні дії іншої армії" не є провокацією.

Політолог зробив висновок, що активність НАТО є відповіддю на поведінку Москви. Бжезинський побачив у діях альянсу "виправлення помилок минулих років", привівши в приклад стриманість Європи при вторгненні Гітлера в Судетську область і аншлюс Австрії.

Бжезинський схвалив той факт, що Барак Обама передав ініціативу канцлеру ФРН Ангелі Меркель в українському питанні. "Я думаю, що Меркель робить дуже хорошу роботу. У Обами зараз є деякі інші проблеми, наприклад на Близькому Сході ", - сказав Бжезінський.

Зараз ви читаєте новину «Бжезинський розповів, чому Путін схожий на Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути