пʼятниця, 01 червня 2012 12:11

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Бютівець" залишається в колонії: "Коли востаннє голодував, до тями приходив з півроку"

"Бютівець" залишається в колонії: "Коли востаннє голодував, до тями приходив з півроку"
Михайло Волинець оголосив безстрокове голодування, бо не пускають до Тимошенко. Фото: glavred.info

На знак протесту проти того, що до засудженої Юлії Тимошенко не пускають відвідувачів, "бютівець" Михайло Волинець оголосив безстрокове голодування і каже, що не піде з Качанівської колонії, поки його не пустять до засудженої.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд відмовив Тимошенко в лікуванні за кордоном

"Ми із колегою Остапом Семераком знаходимося в адміністративному корпусі в Качанівській колонії. Ще кілька депутатів також знаходяться в Харкові, вони зараз відвідали обласного прокурора. Ми подали депутатське звернення до начальника Качанівської колонії Первушкіна з проханням надати побачення  нашому керівнику Олександру Турчинову з Юлією Тимошенко", - розповів нардеп.

Він зазначив, що начальник колонії очевидно не читав законів та пенітенціарних норм, оскільки посилається на внутрішню інструкцію, порушуючи при цьому кілька кодексів.

"Окрім того він мабуть ніколи не читав закону про статус народного депутата. Тому нічого не залишалося, як експромтом приймати рішення. Я знаходжуся в адміністративному корпусі у кімнаті для прийому громадян. Не знаю, скільки я тут пробуду, бо це голодування безстрокове. В мене немає іншого виходу, якщо там засуджені страждають, а хтось вирішив, що буде діяти так, як йому захочеться, то я вважаю, що мушу розділити ці страждання", -додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено "чорний список" українських чиновників, до яких можуть застосувати санкції

На запитання про те, чи не боїться Волинець за своє здоров'я, він розповів, що вже голодував одного разу протягом 10 днів, тоді це далося йому дуже нелегко.

"В мене було голодування у червні 2002 року, коли 85 шахтарів голодували на Майдані незалежності у зв'язку із несвоєчасною виплатою зарплатні. І мені це далося дуже важко, я не міг прийти до тями ще півроку. Був розлад шлунку, окрім того, я є сироїдом", - зазначив "бютівець".

Волинець наголосив, що зовсім не вживає вареної їжі, м'яса, та навіть не п'є чай чи каву. Тому політик не знає, чим для нього може скінчитися це голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" оголосив безстрокове голодування

"В такому стані я ще не проводив голодування, хіба що кілька разів пробував однодобове. Тобто для мого організму це буде серйозним стресом — я вживаю тільки сирі овочі і фрукти. Я не знаю, чим це все має закінчитись тут. Голодування з оздоровчою метою — це нормально, голодування в колонії в умовах стресу — це зовсім інша річ, це підрив здоров'я".

Михайло Якович розповів, що не збирався голодувати, однак свавілля тюремників, коли "людина дивиться в очі і каже, що "я так вирішив", йому терпіти вже несила. До того ж, це вже далеко не перша відмова у побаченні депутатам з засудженою Тимошенко.

Однак за словами нардепа, це буде не сухе голодування.

"Якщо він мені таке каже, то хто я тоді взагалі? І що я можу зробити, не буду ж я кидатися на них. Зараз колеги пообіцяли сюди підвести воду", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" залишається в колонії: "Коли востаннє голодував, до тями приходив з півроку" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути