Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 12:52

"Бютівець" Сергій Сас пропонує не проводити перевибори на 5 проблемних округах

"Бютівець" Сергій Сас пропонує не проводити перевибори на 5 проблемних округах
Сергій Сас планує на засіданні фракції поговорит из колегами про необхідність перерахунку голосів на 5 округах. Фото: tvi.ua

Сергій Сас планує обговорити з колегами питання про непризначення перевиборів на 5 мажоритарних округах, де Центрвиборчком не зміг встановити результат.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів просить КС розібратися з перевиборами на 5 округах

"Вибори відбулися. Були сформовані комісії, в них працювали люди, виборці проголосували, була певна явка. Крім того, на всіх, або майже всіх дільницях результати виборів комісії підбили. Вони виконали свої функції, держава за це заплатила гроші. Раптом, виникає ситуація, коли неможливо підбити підсумки виборів. Це могло відбутися тільки в тому випадку, що хтось протягом виборчого періоду порушив закон", - пояснив нардеп.

"Я не чув, щоб на якихось дільницях не відбулися вибори, - додав він, - або когось притягнули до відповідальності. Це значить, що вибори відбулися, бюлетені пораховані, спаковані і відправлені до ЦВК. А ЦВК взяла тайм-аут. Наразі там працює близько 500 осіб, які мають встановити результат: перерахувати голоси і встановити, чи порушувався закон. Тоді таких людей треба притягнути до відповідальності. Бо інакше складається враження, що коли хтось незадоволений результатом, тоді можна визнавати вибори недійсними. Це було б правильно і відповідно до закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР навмисне затягує призначення дати перевиборів на проблемних округах - Даценко

Саме тому, на думку політика, оптимальний варіант - зобов'язати ЦВК перерахувати усі бюлетені.

"Проведення перевиборів — це знову величезні затрати бюджетних коштів, відволікання людей. Тим паче, що це були б повторні вибори, а не переголосування. Тому усі, хто програв, але хочуть отримати мандат, кинуться туди і на кожному окрузі буде по 30-40 кандидатів. Де ж тут елемент справедливості?", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" Сергій Сас пропонує не проводити перевибори на 5 проблемних округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути