Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2012 17:05

"Будь-які спроби розмовляти з Росією без вираження власної позиції приречені на невдачу"

"Будь-які спроби розмовляти з Росією без вираження власної позиції приречені на невдачу"

Нинішня влада в гіршій ситуації, ніж помаранчева. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив професор кафедри політології Національного авіаційного університету Леонід Тупчієнко.

"Тоді було чітко визначено, що Україна відстоюватиме свої національні інтереси. Бракувало, правда, волі, але бажання було. Сьогодні ж курс зламаний. Нова влада понад рік гордилася, що налагодила стосунки з Росією, перетворила їх на рівноправні, сусідські. І що? Спроби здешевити газ провалилися. Сирна війна показує, що будь-які намагання розмовляти з Росією без вираження власної позиції приречені на невдачу", - зауважив він.

Російська Федеральна служба із захисту прав споживачів виявила в українських твердих сирах домішки пальмової олії. З продажу вилучають сири трьох українських виробників. Збитки вітчизняних сироварів до кінця року можуть сягнути 100 мільйонів доларів, оцінюють експерти. Уряд Миколи Азарова не домігся поступок від російської сторони.

"Росія для нас не стільки сусід, як конкурент у завоюванні ринків. Наша ж влада взяла лінію "на зближення" за рахунок поступок у національних інтересах. І тут не до Росії претензії, а до нас. Пора вже українській владі ставати українською. У неї ж досі свідомість - безнаціональна. Вони готові представляти кого хочеш, тільки щоб був зиск", - наголосив експерт.

Про те, як Україні треба розмовляти з Росією Леонід Тупчієнко розповідає у новому номері журналу "Країна" № 6 (109) за 16 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Будь-які спроби розмовляти з Росією без вираження власної позиції приречені на невдачу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути