вівторок, 29 липня 2014 21:00

Брюссель офіційно оголосив про узгодження секторальних санкцій проти Москви

Брюссель офіційно оголосив про узгодження секторальних санкцій проти Москви
Фото: 24tv.ua

Країни-члени ЄС досягли домовленості з питання введення секторальних санкцій щодо Росії. Про це заявили у вівторок в Євросоюзі.

"Сьогодні Європейський союз схвалив введення пакету значних додаткових обмежувальних заходів, націлених на секторальне співробітництво і обмін з РФ", - йдеться в заяві, опублікованій від імені глави Євроради Хермана ван Ромпея.

Зокрема, ці заходи "обмежать доступ державних фінансових установ з РФ на фінансові ринки ЄС, накладуть ембарго на торгівлю зброєю, встановлять заборону на експорт (у РФ - ред.) товарів подвійного призначення, а також обмежать доступ РФ до високотехнологічних товарів, особливо в нафтовидобувному секторі".

За словами голови Європейської ради, такі заходи були прийняті тому, що "незаконна анексія території та навмисна дестабілізація сусідньої суверенної країни не може бути прийнятною в Європі в 21-му столітті".

"Коли насильство виходить з під контролю і призводить до вбивства майже 300 мирних жителів, що летіли з Нідерландів до Малайзії, ситуація вимагає термінових і рішучих заходів реагування... Європейський союз буде виконувати свої зобов'язання щодо захисту і забезпечення безпеки своїх громадян. І Європейський Союз буде підтримувати своїх сусідів і партнерів", - підкреслив Херман ван Ромпей.

Зараз ви читаєте новину «Брюссель офіційно оголосив про узгодження секторальних санкцій проти Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути