середа, 06 лютого 2013 17:55

Бригинець просить колег купити три вантажівки, щоб заблокувати ними входи до Гостинного двору

Бригинець просить колег купити три вантажівки, щоб заблокувати ними входи до Гостинного двору
Перші ворота Гостиного двору заблоковані автомобілем Бригинця з 22 грудня 2012 року. Фото: ua.golos.ua

Ремонтні роботи на території Гостинного двору в Києві продовжуються, попри заборону суду. Із середини січня там відновила роботу бурильна машина.

Захисники Гостинного двору, які там і днюють, і ночують, ніяк не можуть завадити робітникам.

"Очевидно, що ситуація із Гостинним двором перейшла усі межі пристойності. Це просто ляпас киянам, - говорить народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець. - У влади є привід ненавидіти їх, і це один із виявів ненависті. Ми створили громадську раду, підготували декілька законопроектів, які мають врятувати Гостинний двір. Але сьогодні ніяк не можемо впливати на процес. Реальний порятунок Гостинного двору знаходиться не в площині закону, рішень прокуратури, а в позиції киян. Наскільки вони будуть активними і послідовними. Якщо в активістів здригнеться рука - цей процес буде тухнути під тиском забудовника. Але, думаю, що хлопці, які взяли на себе право від імені киян відстоювати Гостинний двір, не схиблять".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гостинному дворі бурять історичний фундамент

На своїй сторінці у Фейсбуці Бригинець розмістив звернення до своїх колег.

"Звертаюся до народних депутатів України, які вболівають за культурну спадщину, із закликом купити три вантажівки, щоб заблокувати ними незахищені входи до Гостинного двору. На жаль, мої фінансові ресурси вкрай обмежені, тому я не маю змоги купити всі чотири вантажівки, щоб заблокувати ними всі входи до Гостинного двору. Тому звертаюся до своїх колег нардепів відгукнутися на мій заклик і захистити своєю недоторканою власністю (автомобілями) Гостинний двір. Якщо ми не допоможемо його захисникам, то одна з найбільш унікальних будівель Києва перестане існувати у звичному для нас вигляді. Як відомо, вчора у Києві забудовники зламали другі ворота Гостинного двору (перші заблоковані моїм автомобілем із 22 грудня 2012 року) і намагаються завезти на його територію бетонозмішувальну вантажівку та екскаватор", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «Бригинець просить колег купити три вантажівки, щоб заблокувати ними входи до Гостинного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути