понеділок, 14 січня 2013 13:06

Бригинець: Хочу, аби депутати розуміли, що в Раду треба ходити на роботу, а не показувати нові іграшки

Бригинець: Хочу, аби депутати розуміли, що в Раду треба ходити на роботу, а не показувати нові іграшки
Фото: news.bigmir.net

Народний депутат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Бригинець вважає, що в економіках, які "заточені" під олігархів немає місця для вільного бізнесу.

Про це він сказав в Gazeta.ua, коментуючи низький показник України в рейтингу, проведеному американським фондом Heritage Foundation і експертами Wall Street Journal та інший рейтинг, проведений канадським дослідним інститутом.

"Це повністю відповідає дійсності. В економіках, які "заточені" під олігархів немає місця для вільного бізнесу. Оскільки будь-який вільний бізнес урегульовує економіку і дає серйозні шанси розвитку країни, тому бізнес побудований таким чином, аби він був корупційний та олігархічний", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

"Не тільки створення законодавства, яке підтримує малий та середній бізнеси, не тільки боротьба з корупцією важлива, але в даному випадку ще важливо те, аби ті закони, які приймаються, аби вони дотримувалися. Сьогодні є в Україні певні непогані закони, припустимо закон про кримінальну відповідальність за навмисне руйнування пам'яток. Про те ці закони не працюють. Бо виходить так, що коли ти олігарх, то тобі все одно які закони в країні", - додав політик.

Говорячи про можливість позитивних змін, він зауважив, "це залежить від багатьох обставин". "Одна із таких обставин — це те, що відбувається в парламенті. Сьогодні долається один із елементів корупції, коли хто голосує не лише своєю карткою. Депутати зрозуміють, що в парламент треба ходити на роботу, а не показувати новий автомобіль,нову куртку, новий телефон", - зазначив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні немає людей, які б врятували Україну від занепаду" - експерт

Окрім того, депутат висловив сподівання, що за декілька років можна очікувати позитивні зміни в країні.

Нагадаємо, Україна посіла останнє місце в Європі у рейтингу економічних свобод. Дослідження було проведено американським фондом Heritage Foundation і експертами Wall Street Journal. Канадський дослідний інститут поставив Україну на 79 місце із 120 країн за індексом свободи.

Зараз ви читаєте новину «Бригинець: Хочу, аби депутати розуміли, що в Раду треба ходити на роботу, а не показувати нові іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути