субота, 08 грудня 2012 16:51

Брехнею Януковича прикрасили головну площу Донецька
14

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Кілька молодих активістів влаштували 8 грудня на центральній площі Донецька сатиричну фотовиставку на тему "Покращення".

На одному з плакатів було написано: "Не вір, не бійся, не проси, раз вибрав нас - п'ять років мовчи".

"Ми просто прогулялися Донецьком у пошуках "покращень" - фотографували підтвердження "покращень". Розпитували людей про те, наскільки покращилось їхнє життя, отримували відомі відповіді. На фотографіях ви бачите звичайних мешканців Донецька. Стоїть сім'я, жує пиріжки. "Покращення відчули?". "Ні". "Сфотографуєтеся?". "Так". Ось ці люди на одному з фото", - розповів Ілля Пономаренко, автор репу про Януковича "Ти хто такий? Давай, до побачення".

Учасники написали плакат із невиконаними пунктами обіцянок, які давала своїм виборцям Партія регіонів до приходу до влади, і після закінчення акції запустили програму в небо.

"Янукович у своєму Межигір'ї так далекий від уявлень про реальне життя людей, що він уже майже на небі, тому ми відправляємо йому його обіцянки в надії, що він про них згадає, і хоча б щось виконає", - сказав Ілля.

Але повітряні кулі, до яких кріпилася "брехня", зачепилися за освітлювальну опору. Через що послання народу до Президента так і залишилося на площі.

За акцією з інтересом спостерігали працівники міліції.

У групі підтримки активістів був помічений Володимир Рибак, колишній кандидат у народні депутати по 52 округу (Дзержинськ, Дебальцеве), де переміг "регіонал" Ігор Шкіря. Рибак відомий тим, що в день виборів його в наручниках вивели з засідання окружної виборчої комісії. Після чого кандидат на добу зник, а міліція поширила офіційне повідомлення про те, що він здійснював хуліганські дії. Нібито - бешкетував у комісії і навіть вихоплював пістолет із кобури у представника міліції. За що був покараний судом штрафом у розмірі 250 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклий кандидат з Донеччини знайшовся у суді. Кажуть, кидався на міліцію

"Цей штраф платити не збираюся, незаконну постанову оскаржу, - розповів Володимир Рибак кореспонденту Gazeta.ua. - З окружної виборчої комісії мене почали видаляти після того, як побачив, що пакет із протоколами дільничних комісій розкритий. Поки машина їде з дільниці в округ, можна зупинитися і 20 разів поміняти вміст. За законом, якщо пакет розкритий, треба перерахувати всі бюлетені і скласти новий протокол. А ще ми накопали в списках виборців мертві душі. 200 померлих знайшли і зробили фото, де видно: хтось розписався і отримав бюлетені за людей, які давно на кладовищах. Тож я став складати акти про порушення, а окружній комісії це не сподобалося".

За словами Рибака, там усі 12 членів сиділи від ПР, включаючи голову, заступника, секретаря.

"Вони почали мене виганяти. Я не хотів виходити, а вони спеціально пошкодили кобуру. Потім у постанові написали, що я порвав кобуру міліціонеру. В мене дома кобура є (я сам колишній працівник міліції), і я готовий вам її надати, щоб ви переконалися - її фізично неможливо пошкодити руками, без ножа. На жаль, міжнародні спостерігачі з Канади до того моменту поїхали, і, що найприкріше, ще потім і похвалили виборчий процес. Я подзвонив у місію - обіцяли розібратися, тому що в нас спостерігачі показали явно не усереднену позицію. У суді я заявив, що в ОВК діяла організована злочинна група, в чиєму розумінні помічати порушення виборчого закону означає хуліганити", - заявив кандидат.

Як раніше повідомлялося в Gazeta.ua, Володимиру Рибаку незадовго до дня голосування погрожували невідомі кримінальники. За словами Рибака, ті самі блатні були присутні в окружній виборчій комісії в якості журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Брехнею Януковича прикрасили головну площу Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

199

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути