середа, 16 вересня 2015 12:46

Найбільше крадуть в енергетичному секторі - політолог

Найбільше крадуть в енергетичному секторі - політолог

 Закон про держзакупівлі допоможе зекономити Україні до 50 мільярдів гривень в рік. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Гліб Канєвський.

"Раніше, за офіційними підрахунками СБУ, крали 30-50 мільярдів гривень на рік. Найбільше в енергетичному секторі. Це стосується таких підприємств, як "Укрнафта", "Нафтогаз", "Укргазвидобування". У транспортній сфері — у всій "Укрзалізниці"", - розповів експерт.

Він зауважив, що відтепер процес держзакупівель буде більш прозорішим. "Громадським активістам і правоохоронцям буде легше ідентифікувати корупцію. На закупівлях з'явиться жива реальна конкуренція, яка також стане її гарним запобіжником", - зазначив Канєвський.

Він відзначив, що закон спрощує процедуру держзакупівель для бізнесу та військових частин, посилює антикорупційний контроль зі сторони громадськості.

"А в перспективі дасть змогу відкрити українські закупівлі для світового бізнесу. Український бізнес зможе розширити можливості для участі у міжнародних державних закупівлях країн СОТ. На внутрішній арені закупівлі стануть більш спрощеними. Через це підвищиться конкуренція, що позитивно вплине на розвиток самої економіки", - прогнозує Канєвський.

Нагадаємо, що 15 вересня Верховна Рада 251 голосом прийняла в цілому закон про державні закупівлі.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше крадуть в енергетичному секторі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути