вівторок, 28 травня 2013 11:06

"Найбільше постраждає не Львів, а Донецьк, бо до нього ніхто не захоче приєднатися" - експерт про 8 округів

"Найбільше постраждає не Львів, а Донецьк, бо до нього ніхто не захоче приєднатися" - експерт про 8 округів
Віктор Небоженко. Фото: glavcom.ua

Якщо таки відбудеться зміна адміністративно-територіальної системи України, то від цього найбільше постраждає не Львів, а Донецьк.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, говорячи про ініціативу депутата від Партії регіонів у Раді Сергія Гриневецького, який пропонує готуватися до кардинальної територіальної реформи.

"Адміністративно-територіальний поділ змінюється дуже різко в країні, лише під впливом надзвичайної ситуації в країні. Я таких обставин не бачу. Найбільше постраждає не Львів, а Донецьк, до якого ніхто не захоче приєднатися. А одесит прекрасно знає це", - висловив думку.

Окрім того, на його думку, зараз "жителі Дніпропетровська, Луганська із жахом розуміють, що з ними зробить нове донецьке керівництво".

"В кожній області сформувалася своя мафія, своя корупційна вертикаль, і постане питання — який прокурор відчиняється якому прокурору. Тобто це реалізувати неймовірно складно, і для цього потрібна політична воля, і згода регіональних еліт", - додав він.

Також, політолог переконаний, що "для самого Януковича це не необхідно, оскільки в нього є люди, які наглядають за цим. Але починати таку ініціативу — дуже небезпечно, особливо для місцевих еліт. Що навряд чи призведе до стабільності в країні".

Говорячи про те, чому саме зараз виникла така ініціатива, він наголосив: "Зараз готується Конституційна реформа, а Конституційна асамблея розбирає питання про другу палату, а друга палата принципово ставить питання, на якій адміністративно-територіальній підставі робити другу палату. От чому виникло питання, бо тоді треба по-новому ділити області, райони".

"Влада немає серйозних пропозицій для реформи країни", - наголосив він, додавши, що така ініціатива таки "не реальна. Чисто одеських підхід".

Нагадаємо, у Партії регіонів пропонують готуватися до кардинальної територіальної реформи. Існуюча сьогодні система адміністративно-територіального поділу та виконавчої влади вимагає кардинальної перебудови.

Депутат від Партії регіонів у Раді Сергій Гриневецький наводить думку ряду вчених про те, що слід готуватися до здійснення кардинальної територіальної реформи, в результаті якої замість 24 невеликих областей з'являться вісім потужних територіально-адміністративних утворень.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільше постраждає не Львів, а Донецьк, бо до нього ніхто не захоче приєднатися" - експерт про 8 округів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

150

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути