Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 18:31

Богатирьова презентувала книжку, якої ще немає

Богатирьова презентувала книжку, якої ще немає
Фото: Оксана Худояр

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова презентувала сьогодні свою книгу "Атомні опіки людства", яку приурочила до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Самої книги вона не показала, бо та ще не вийшла друком.

"Книгу на Чорнобильську тематику замислювала вже давно, ще з часів роботи в Міністерстві охорони здоров'я в 90-ті роки. П'ять років займалась збором інформації. Тим паче, що працюючи секретарем РНБО мала доступ до різних джерел, і до секретних документів у тому числі", - заявила під час презентації Богатирьова.

Під час її доповіді на екрані демонстрували слайди з фотографіями, очевидно які увійдуть до її нової книги. В ній авторка, з її ж слів, аналізує ядерну проблему на стику кількох наук: енергетики, соціології й екології. Доктор наук, професор Раїса Богатирьова аналізує наслідки кількох відомих світових ядерних інцидентів, серед яких Киштимська трагедія1957 року в Челябінській області, звідки вона родом, Чорнобильську катастрофу та Фукусіму. Пропонує "розірвати зачароване коло, та поглянути на проблему через людиноцентричні підходи з відповідальністю за світ і природу".
Міністр охорони здоров'я обіцяє найближчим часом вивісити електронну версію книги на сайті міністерства, а потім видати її "на гора" в паперовому вигляді. Книга у першій редакції має бути близько двох тисяч примірників.

На запитання, за чий кошт вийдуть "Атомні опіки людства", Богатирьова відповіла спокійно:

"Книгу видавала за свої власні гроші. Ні у кого не просила. Ніхто роботу не писав. Сама", - зазначила вона.

Нагадаємо, що на початку серпня 2011 року іноземна преса писала про те, що виступ тоді ще секретаря Ради національної безпеки й оборони Раїси Богатирьової на конвокації в Києво-Могилянській академії виявився плагіатом промови глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорда в 2005 році.

Інформацію про інцидент щодо порушення авторських прав тоді розповсюдили по всьому світу авторитетні ділові та IT-видання США, Британії, Австралії, Іспанії, Франції, Туреччини та інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова презентувала книжку, якої ще немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути