четвер, 01 серпня 2013 17:08

Близько двох тисяч працівників агрокомбінату "Пуща-Водиця" пікетували Адміністрацію президента
12

Фото: Gazeta.ua

Адміністрацію президента пікетували близько двох тисяч працівників Агрокомбінату "Пуща-Водиця".

Люди вимагали припинити знищення підприємства, покарати винних у цьому та надати працівникам обіцяну міністерством агрополітики землю, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Пікетувальники скандували "Геть Присяжнюка!".

"Наш комбінат практично знищили. Відбувалося це, підозрюємо, за участі Міністра агрополітики Микола Присяжнюк. Тепличні комплекси розвалили та здали на металобрухт, землі розікрали. Кажуть, роблять реструктуризацію. Почали масово звільняти працівників. Ми протестували і біля уряду, і біля міністерства. Нам  пообіцяли, якщо напишемо заяви про звільнення, дадуть компенсацію землею. За законом передбачено кожному працівникові близько 20-25 соток. До нового року працювали  -1800 людей, тепер може 70. Люди понаписували заяви на звільнення, а землі майже ніхто не дістав. Максимум що кому дали, то по 6-9 соток", - розповів голова профспілки агрокомбінату "Пуща-Водиця" Володимир Шевель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати "урізали" Пущу-Водицю на 13 гектарів

Чоловік запевнив, що замість 350 гектарів людям виділили трохи більше 100. Але й до розподілу цих земель профспілку не допустили.

Більшість колишніх працівників агрокомплексу мешкають у гуртожитках, які перебувають на балансі підприємства. Три з пяти гуртожитків розташовані у центрі Києва.

"Це — ласий шматок для них. Ми хотіли приватизувати свої житла. Але вже рік нам чинять перешкоди, постійно щось вигадують. А ці кімнатки, все, що у нас є", - наголосила колишня працівниця комбінату Раїса Рисич.

Членів ініціативної групи підприємства запросили на розмову до Адміністрації. Там пообіцяли розібратися у ситуації, зокрема, спитати з чиновників міністерства агрополітика та продовольства. Люди запевнили — чекатимуть до 3 вересня.

"Якщо до цього часу нічого не зроблять, ми будемо розуміти це так, що міністр зам'яв це питання, а президентові фактів не повідомили. Щоб він про все дізнався, зробимо піший похід до його резиденції у Межигір'я", - пообіцяв голова ініціативної групи Олександр Дробіков.

Зараз ви читаєте новину «Близько двох тисяч працівників агрокомбінату "Пуща-Водиця" пікетували Адміністрацію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути