понеділок, 15 квітня 2024 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Бити по аеродромах в РФ - це фантастично рентабельно - секретар РНБО

Бити по аеродромах в РФ - це фантастично рентабельно - секретар РНБО
Олександр Литвиненко сказав про удари по нафтовій інфраструктурі в РФ. Фото: Facebook.com/rnbou

Удари безпілотниками глибоко всередині Російської Федерації є ключовою частиною стратегії, щоб змусити Володимира Путіна припинити напади на Україну.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко, повідомив The Economist.

"Білий дім Байдена публічно виступає проти цих операцій, стверджуючи, що вони є контрпродуктивними та ескалаційними, але, на думку пана Литвиненка, вони необхідні для збереження тиску на Путіна", - пише The Economist.

"По-перше, це обмежує його (Путіна. - Gazeta.ua) простір для маневру. А по-друге, це допомагає переконати російське суспільство та еліти в тому, що продовження війни коштує дорожче, ніж її припинення", - сказав секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвиненко навчався у Москві в академії КДБ. Він прокоментував переворот у Кремлі

На відміну від Росії, Україна не б'є по цивільному населенню. Під ударом лише військові кораблі, військові літаки і нафтова інфраструктура, сказав секретар РНБО.

"Один удар по аеродрому може пошкодити сім, десять, 15 літаків. Кожен з них коштує понад 30 мільйонів доларів. Ми можемо провести операцію, яка коштуватиме менше два мільйонів доларів. Це фантастично рентабельно", - сказав Литвиненко.

5 квітня стало відомо, що під час нічної атаки на російський військовий аеродром Морозовськ було знищено щонайменше шість літаків ворога.

На російських аеродромах Енгельс, Єйськ та Морозовськ до атаки БПЛА у ніч на 5 квітня перебувало понад 60 літаків, за повідомлення ЗМІ.

Також цього місяця були удари дронів по заводах в Республіці Татарстан Російської Федерації. У Єлабузі РФ розташована так звана особлива економічна зона "Алабуга", де росіяни виробляють ударні безпілотники типу Shahed. У Нижньокамську був удар по нафтопереробному заводу.

Зараз ви читаєте новину «Бити по аеродромах в РФ - це фантастично рентабельно - секретар РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути