неділя, 11 травня 2014 16:20

Більше 1 млн осіб проголосували за приєднання Донбасу до Дніпропетровщини

Більше 1 млн осіб проголосували за приєднання Донбасу до Дніпропетровщини
Фото: censor.net.ua

За приєднання Донбасу до Дніпропетровської області віддало свої голоси понад 1 мільйон жителів Донецької та Луганської областей, повідомляє УНІАН . Згідно з даними екзит-полів, станом на 14.00 від 67 до 75 % опитаних висловилися за возз'єднання Донбасу з Дніпропетровською областю в складі України.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Лисенко зазначив: "Ми, звичайно, здогадувалися, що переважна більшість жителів Донбасу проти сепаратизму, який став синонімом безправ'я і насильства, але не очікували настільки масової участі в голосуванні. З ранку на багатьох ділянках утворилися довгі черги. Люди йшли до урн, незважаючи на погрози бойовиків".

Та додав: "Вже зараз можна з упевненістю сказати, що референдум відбувся, і результати його досить репрезентативні . Вони переконливо свідчать про тверде бажання більшості жителів Донбасу бути разом з мирним і спокійним Дніпропетровськом у складі єдиної і неподільної України".

За словами члена ЦВК Дмитра Ткаченка, у Донецькій і Луганській областях відкриті 37 ділянок, які розташовані переважно у великих промислових центрах, включаючи Донецьк, Луганськ і Горлівку. У Слов'янську, Краматорську та Маріуполі, де ситуація особливо напружена, голосування не проводиться. Але місцеві жителі, всупереч небезпеки, добираються до найближчих пунктів голосування, щоб висловити свою громадянську позицію. Референдум "За мир, порядок і єдність з Україною!" закінчиться о 22.00, після чого урни будуть негайно опечатані і під посиленою охороною та відправлені до Дніпропетровська. Як очікується, підсумки голосування будуть оголошені вже 12 травня.

Зараз ви читаєте новину «Більше 1 млн осіб проголосували за приєднання Донбасу до Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути