субота, 16 червня 2012 08:37

"Білоруси – більші європейці за нас" - Безсмертний

"Білоруси – більші європейці за нас" - Безсмертний
Коли не буде Лукашенка, Білорусь дуже швидко стане європейським суспільством, вважає Безсмертний Фото: svit24.ne

Українське суспільство дуже відрізняється від російського чи білоруського. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив колишній віце-прем'єр та екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Білоруси на все, що скаже влада, відповідають "так", українці – "ні", росіяни – мовчать. У нас більше протиріч всередині, але й більший простір свободи. Хоч як це дивно, але білоруси – більші європейці за нас. Вони здатні грати за правилами. А в нас правило одне – жодних правил. Я переконаний: коли не буде Лукашенка, Білорусь дуже швидко стане європейським суспільством", - зауважив він.

За словами Безсмертного, з Україною складніше.

"Бо в нас більше протиріч, і ми несемо в собі заперечення. Ми – це щось анархічне: в Україні є свобода, але нема порядку. Це не можна дослідити, але можна відчути, живучи довгий час за межами країни", - наголосив він.

"Олександр Лукашенко до подій 19 грудня 2010 року (вибори президента Білорусі, які виграв Олександр Лукашенко. Того ж дня був силовий розгін демонстрації протесту та затримання більшості кандидатів, що викликало широкий резонанс у світі, - ред.) мав рейтинг понад 40 відсотків. Зараз він упав небачено низько для білоруського суспільства – до 20. Це після 18 років керівництва. В Україні президенту важко тримати такий рейтинг уже після двох років перебування на посаді", - підкреслив екс-віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці бояться за своє життя і хочуть повернення смертної кари

Повне інтерв'ю Романа Безсмертного читайте у журналі "Країна" № 23 (126) за 14 червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Білоруси – більші європейці за нас" - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути