пʼятниця, 22 березня 2013 10:16

Білорусь спробує забрати гроші, які їй заборгував "Аеросвіт"

Білорусь спробує забрати гроші, які їй заборгував "Аеросвіт"
Компанія "Аеросвіт" оголосила себе банкрутом. Фото: kontrakty.ua

Білоруське авіаційне керівництво намагаються вибити з України борги збанкрутілої авіакомпанії "Аеросвіт". Українська авіакомпанія "Аеросвіт", яка оголосила себе банкрутом, має борг по сплаті зборів за аеронавігаційне обслуговування авіакомпанії "Аеросвіт" і прострочену заборгованість перед Белавіа, повідомив сьогодні представник Мінтрансу РБ Павло Божанов.

Разом з тим він озвучив позицію білоруської влади: борг "Аеросвіту" за аеронавігаційне обслуговування в повітряному просторі Білорусі повинен бути переведений на держпідприємство Украерорух.

"Украерорух і Белаеронавігація повинні налагодити тісну співпрацю з врегулювання питань заборгованості за надання аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України та Білорусі", - сказав представник Мінтрансу РБ.

За його словами, позиція білоруської сторони вже доведена до українських партнерів у рамках минулого в Мінську засідання білорусько-української робочої групи з питань транспорту. Слід зазначити, що на сьогоднішній день відносини Білорусі і України ускладнені вимогами Мінська погасити борг в 120 млн. доларів (90-160 млн. доларів за різними оцінками), сформованим ще в першій половині 90-х років між держпідприємствами двох країн.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь спробує забрати гроші, які їй заборгував "Аеросвіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути