середа, 14 листопада 2012 16:13

"Безликість і нерішучість опозиції призведе до появи нової альтернативи" - експерт

"Безликість і нерішучість опозиції призведе до появи нової альтернативи" - експерт
Михайло Басараб не вірить в сучасну опозицію. Фото: sd.org.ua

Низька якість та нерішучість сьогоднішньої опозиції може призвести до того, в певний період випливе якась нова альтернатива і владі і тій же опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua казав політолог Михайло Басараб.

"Я дуже сумніваюся в тому, що у Арсенія Яценюка, або навіть у тієї ж Юлії Тимошенко є абсолютно інше уявлення про розвиток України, ніж воно є у Віктора Януковича. Я не впевнений, що сьогоднішні лідери опозиції навіть внутрішньо впевнені в тому, що вони можуть побудувати некорумповану європейську державу", - переконаний він.

Експерт наголосив, що більшість з тих, хто сьогодні пройшов за опозиційними списками, або як висуванець від опозиції в мажоритарних округах "йшли у Верховну Ради не для того, щоби будувати нову якість життя в Україні, а для того, щоби за існуючими на сьогоднішній день жахливими правилами, займатися самозбагаченням".

"У мене є таке внутрішнє переконання. Підтвердженням такої оцінки сьогоднішньої опозиції, є те, що попри те, що влада себе поводить цинічно і брутально, ми не бачимо сьогодні на вулицях сотні тисяч, або й мільйони громадян. Люди не готові виходити на вулиці не тому, що вони бояться Януковича, або вони десь більш-менш лояльно його сприймають, а тому, що голосування за сьогоднішні опозиційні сили відбувається лише за відсутності інших альтернатив", - переконаний він.

Басараб наголосив, що в опозиції розуміють, що у них є дуже багато слабких міць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиція сподівалась на вуличну підтримку людей — обнуляти списки ніхто не збирався"- Корчинський

"При необхідності на них можуть натиснути. Бо я більш ніж впевнений, що за багатьма опозиційними політиками тягнеться шлейф дуже сумнівних оборудок. Особливо в період їхнього перебування на чільних посадах. З іншого боку, вони розуміють, що вони особисто не готові будувати абсолютно іншу Україну, ніж та, яку ми маємо на сьогоднішній день. Мені здається, що все в купі призводить до такої безликої позиції поведінки у спілкуванні з владою", - підкреслив він.

Політолог додав: "Я не вірю в нашу опозицію. Бо там є люди, які працювали за тими ж схемами відкатів, за якими сьогодні працює чинна влада. Люди, для яких основним бізнесом була політика, навряд чи зможуть стати іншими".

"Я дуже сподіваюся на те, що оця низька якість сьогоднішньої опозиції, особливо її безликість і нездатність до рішучих дій, просто призведе до того, що в певний період випливе якась нова альтернатива. Оскільки зрозуміло, що на фоні домінуючих опозиційних настроїв у державі звісно можуть виникнути нові суб'єкти з громадянського суспільства, лідери, якісь громадські організації, які можуть стати більш дієвою альтернативою сьогоднішній владі, ніж сьогоднішня номінальна опозиція", - підкреслив Басараб.

Зараз ви читаєте новину «"Безликість і нерішучість опозиції призведе до появи нової альтернативи" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути