субота, 27 липня 2013 18:29

Без Угоди про асоціацію отримаємо Януковича на другий термін - Портніков

Без Угоди про асоціацію отримаємо Януковича на другий термін - Портніков
Віталій Портніков Фото: polittech.org

Наступним президентом України може стати той, хто заручиться підтримкою олігархів. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав редактор телеканалу TВі Віталій Портніков.

"Тільки олігархи здатні протистояти державному апарату, а не просто Януковичу й "сім'ї". Народ — також, але людей на вулиці й майдани має вийти стільки, що влада їх не розганятиме. Олігархам не подобається посилення "сім'ї". Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, його патрон Дмитро Фірташ та більшість олігархів, серед яких і Ахметов, зараз грають проти Януковича. Але так, щоб могти потім із ним домовитися", - зауважив він.

За його словами, зараз українська еліта вибирає між поглинанням Росією та асоціацією з ЄС.

"Краща Європа. Та Янукович потрапив у пастку завдяки своїм радникам, насамперед, Льовочкіну. Ув'язнення Тимошенко — справа саме групи Фірташа — Льовочкіна. Вони хотіли тримати президента в цій пастці, використовуючи його комплекси. Якщо у Януковича вистачить глузду виконати умови ЄС, ми отримаємо якірний документ, що дозволить поступово впроваджувати в нас норми Європейського союзу. Це — шанс для України. Але асоціація за наявності в Україні політичних в'язнів — аморальна для самої Європи. Саміт у Вільнюсі буде в листопаді. Отже, час, щоб відпустити Тимошенко, є. Якщо ж Янукович Угоди не підпише, ми зависнемо у глухому куті. Можливо, на ще один термін його президентства", - додав Портніков.

Зараз ви читаєте новину «Без Угоди про асоціацію отримаємо Януковича на другий термін - Портніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути