вівторок, 20 серпня 2013 20:54

"Беркутівці", які побили нардепів у Київраді, не відсторонені від обов'язків - "свободівець"

"Беркутівці", які побили нардепів у Київраді, не відсторонені від обов'язків - "свободівець"
Едуард Леонов Фото: radiosvoboda.org

Працівники "Беркуту", які вчора побили народних депутатів у Київраді не відсторонені від своїх обов'язків. Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів народний депутат Едуард Леонов. Сьогодні він та інші чотири народних депутата намагалися потрапити до міністра МВС Віталія Захарченка.

"З уст заступника міністра ми почули фрази про те, що працівники "Беркуту", які вчора били народних депутатів, навіть не відсторонені від своїх обов'язків. Через те, що прокуратура мусить ініціювати службове розслідування. І коли вже будуть дані службового розслідування, коли ми доведемо, що дійсно працівники "Беркуту" вчинювали якийсь безлад, злочин, тільки тоді вони зможуть відреагувати. Тобто не очевидно було, що побиття мирних громадян. Вся Україна це бачила. Депутат, не депутат — яка різниця, коли мене міліціонер зухвало б'є, коли я не вчиняв жодного злочину", - сказав він.

Леонов розповів, що насправді його обурило у вчорашніх подіях в Київраді.

"Фактично нас обурює не те, що відбувається з нами, народними депутатами... Не те, що, наприклад, вчора мене персонально побив "Беркут", а те, що в той момент я тримав посвідчення народного депутата України. І в той момент я фактично представляв тих виборців, які за нас голосували і коли зухвало нехтуюється закон, коли плювати працівнику "Беркуту" на те, що я народний депутат, коли сержанту на вході до МВС наплювати на закон про статус народного депутата про безперешкодний доступ до всіх державних публічних установ... Оце саме обурює", - поскаржився народний обранець.

За його словами, народні депутати, які сьогодні прийшли до МВС, попросили заступника міністра дати письмову відповідь на запитання, чи всі працівники міліції у Києві проінформовані про статус народних депутатів, що депутат як представник виборців має доступ до державних будівель.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці", які побили нардепів у Київраді, не відсторонені від обов'язків - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути