вівторок, 12 липня 2011 11:30

Березовський: Ющенко слабкий

Березовський: Ющенко слабкий

Президент Віктор Янукович не є "беззаперечним васалом" Росії.

Таку думку в інтерв'ю газеті "Сегодня" висловив бізнесмен Борис Березовський.

"Янукович зразка 2011 року - це кардинально інша людина в порівнянні з Януковичем 2004 року. Так, він гомосоветікус, так, він совок чистий, але він не беззаперечний васал Росії", - сказав він.

Бізнесмен пояснив, що Януковича оточують люди, які хочуть бути громадянами вільної Європи: "І з цим нічого зробити не можна".

На запитання стосовно фінансування Помаранчевої революції, бізнесмен відповів, що виділив на це 45 мільйонів доларів.

"У 2003 році мені подзвонив мій друг і партнер, на жаль, покійний - Бадрі (Патаркацишвілі). Сказав, що тут, в Тбілісі, знаходяться Жванія разом з Ющенком. Жванія був знайомим Бадрі, я Жванію не знав", - заявив він.

"Бадрі сказав, що вони хочуть зі мною поговорити. Далі я поговорив з Ющенком по телефону, він попросив мене підтримати незалежні ЗМІ, громадянське суспільство - я ж у 2000 році відкрив Фонд громадянських свобод у Нью-Йорку...А потім до мене в Лондон приїхав Жванія і ми домовилися про фінансування: спочатку вони просили 8 мільйонів доларів, але все закінчилося 45 мільйонами", - зазначив бізнесмен.

Відповідаючи на питання, чому у 2005 році українська влада відмовила йому в приїзді в Україну, Березовський сказав: "Насправді у Ющенка не було ніяких зобов'язань, крім моральних".

"Я вважав, що якщо вже вистачило сміливості на таку революцію, то вистачить сміливості послати на три букви товариша Путіна. Але Ющенко, він - ну слабкий. Але тут-то і звинувачувати його не можна. Він був дуже хворою людиною на той момент", - заявив він, додавши, що Ющенка отруїли російські спецслужби.

На питання, чи не шкодує він, що підтримував Майдан, Березовський відповів: "Я вважаю, що це найвигідніше моє вкладення за всю історію, що в мене є гроші...А те, що 50-мільйонний народ став вільнішим, а що ще може доставити більше щастя?".

Зараз ви читаєте новину «Березовський: Ющенко слабкий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути