вівторок, 26 березня 2013 04:23

Березовський помер від удушення — ЗМІ

Березовський помер від удушення — ЗМІ
Борис Березовський. Фото: Leon Neal / AFP

Британська поліція назвала причиною смерті російського підприємця Бориса Березовського удушення. Як повідомляє The Independent, до таких висновків експерти дійшли за результатами розтину, зробленого увечері 25 березня.

Водночас патологоанатоми зазначили, що не виявили на тілі Березовського слідів насильства. Тим часом газета повідомляє, що судмедекспертиза ще не завершена: передбачається, що вона буде тривати протягом декількох днів. Зокрема, за цей час повинні бути підготовлені результати токсикологічної експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція не бачить участі "третьої сторони" в смерті Березовського

Нагадаємо, тіло 67-річного Березовського було виявлено у суботу, 23 березня, в його маєтку в англійському графстві Беркшир. За даними слідства, у будинку не було нікого, крім самого підприємця і його співробітника. Згідно зі свідченнями останнього, він не бачив Березовського з вечора 22 березня і, запідозривши недобре, вдень 23 березня виламав закриту зсередини ванну і виявив на підлозі тіло. Після цього він викликав на місце події швидку допомогу, лікарі якої констатували смерть.

24 березня в поліції повідомили, що свідчень, які вказують на можливу причетність до смерті Березовського когось, крім людей, які перебували в будинку, виявлено не було. Хімічна, біологічна і радіологічна перевірка не виявила також наявності в маєтку небезпечних речовин.

Незабаром після смерті Березовського у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що останнім часом він страждав від клінічної депресії. У розмові з журналістом Forbes Іллею Жегулевим, яка відбулась за кілька годин до смерті Березовського, останній розповів, що втратив сенс життя і не знає, що йому далі робити. Родичі бізнесмена, в свою чергу, заявили, що переконані у природних причинах його смерті.

Зараз ви читаєте новину «Березовський помер від удушення — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути