вівторок, 10 вересня 2013 14:20

"Батьківщина" та Фронт змін остаточно не об'єдналися через відсутність реального лідера - експерт

"Батьківщина" та Фронт змін остаточно не об'єдналися через відсутність реального лідера - експерт
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк не може бути реальним лідером. Саме через цю проблему "Батьківщина" та Фронт змін ще остаточно не об'єдналися.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Я не занурений у внутрішні справи "Батьківщини" та Фронту змін, тому складно сказати, чому вони остаточно вже не об'єдналися. Проте, мені здається, що в них є величезні проблеми. Проблеми, пов'язані із відсутністю лідера. Яценюк не може виконати цю функцію, що стало вже очевидним всім", - наголосив політолог.

Водночас, він додав: "Всі роблять ставки. Наближаються президентські вибори, тому проблеми внутрішні лише наростатимуть. Яценюк не має жодного шансу на перемогу на виборах. Його манера поводити себе як із ворогами, так і з друзями відштовхує від нього будь-кого".

Окрім того, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень переконаний, що за наявності справжнього лідера, не виникало би жодних проблем: "Якби був лідер, з яким люди хотіли би працювати, то я думаю, що подібних проблем не виникало, навіть, якби він не міг претендувати на посаду президента. Вони спеціально сповільняють процес об'єднання через проблему лідерства".

"Я думаю, що може виникнути питання об'єднання із партією Кличка. І до цього будуть штовхати європейські та американські спонсори цих партій", - підкреслив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень.

Нагадаємо, 14 червня з'їзд "Фронту Змін" одностайно ухвалив рішення про об'єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту Змін" до ВО "Батьківщина". Це рішення ухвалено "з метою формування найпотужнішої демократичної партії, метою якої є відновлення демократії та справедливості в Україні".Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Сергій Соболєв заявляв, що завершення процесу об'єднання партій "Батьківщина", "Фронт змін" і "Реформи і порядок" може тривати до кінця 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" та Фронт змін остаточно не об'єдналися через відсутність реального лідера - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути