вівторок, 18 жовтня 2011 15:55

"Батьківщина" просить Захід ввести персональні санкції проти Януковича та його оточення

"Батьківщина" просить Захід ввести персональні санкції проти Януковича та його оточення

Партія "Батьківщина" закликає країни Заходу ввести персональні санкції відносно президента України Віктора Януковича.

Так партія відреагувала на інтерв'ю Януковича західним ЗМІ, в якому він заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній строк підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку зі "справою Тимошенко". Також президент сказав, що питання процесу євроінтеграції України має розглядатися окремо від "справи Тимошенко".

"Батьківщина", яка виступає прихильником євроінтеграції України, вважає, що такими заявами Янукович взяв курс на згортання європейської інтеграції, загострення відносин з Євросоюзом, відмову від підписання ключових угод з ЄС і на закріплення в Україні авторитарного режиму.

"Безумовно, така поведінка Януковича вимагає жорсткої реакції ... Має бути введено персональні санкції проти Януковича, ключових фінансових та політичних фігур, на яких тримається режим ... Всією цією групі осіб і членам їх сімей слід закрити в'їзд", - йдеться в заяві партії.

Також "Батьківщина" вважає за необхідне арешт зарубіжних рахунків родини Януковича, його оточення та афілійованих з ним компаній. "Не Україна, а керівники режиму повинні нести персональну відповідальність", - заявляє партія.

Партія також вважає, що патріотичні політичні сили повинні виступити разом "і зупинити сповзання України до міжнародної ізоляції".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" просить Захід ввести персональні санкції проти Януковича та його оточення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути