понеділок, 04 липня 2016 14:11

"Батьківщина" наполягає на ухваленні пакету тарифних законопроектів - Тимошенко

"Батьківщина" наполягає на ухваленні пакету тарифних законопроектів - Тимошенко

"Батьківщина" вимагає створити у Раді тимчасову слідчу комісію щодо необґрунтованості тарифів та вивчення корупції в ПАТ "Укргазвидобування" та НАК "Нафтогаз України".

Про це під час засідання погоджувальної ради заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

За її словами, "Батьківщина" наполягає, щоб Рада ухвалила пакет з трьох законопроектів, що дозволить навести лад у питанні комунальних тарифів.

Зокрема, йдеться про законопроекти щодо зниження ренти на видобуток газу для державної газовидобувної компанії, передачу газу українського видобутку на потреби населення, встановлення прозорої процедури формування тарифів на послуги ЖКГ.

"Ми ультимативно цього вимагатимемо. Нас не влаштує лише внесення до порядку денного. Нас влаштує повне голосування за законопроекти, їх підписання, негайне зниження ціни на газ і, як наслідок – зниження тарифів на тепло та гарячу воду. Це вже перейшло всілякі межі, і просто розмовами на погоджувальній раді вже не обійдеться", – наголосила політик.

Тимошенко також нагадала про судові позови "Батьківщини" до НКРЕКП та уряду Гройсмана щодо неправомірності тарифів на тепло, гарячу воду та ціни на газ для населення, які 25 та 27 липня розгляне на судовому засіданні Окружний адмінсуд Києва.

"Ми подали в суд на уряд Гройсмана, НКРЕКП і пана Вовка щодо незаконності встановлення тарифів. На 25 і 27 липня призначені судові розгляди. Ми будемо демонструвати на всю країну цей судовий розгляд" – заявила політик.

Причину "тарифного геноциду", влаштованого владою, лідер "Батьківщини" вбачає у несамостійності уряду, оскільки Україну розглядають як заможні надра та сільськогосподарську землю, а людей – як рабів.

"Надра, газ, видобуваний в Україні, Укргазвидобування – вже обіцяні мегакорпораціям. І сьогодні такою ціною на газ складають надрентабельність в 500-600% для того, аби хтось на українських надрах міг заробляти надприбутки", – резюмувала нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" наполягає на ухваленні пакету тарифних законопроектів - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути