пʼятниця, 11 вересня 2015 11:59

"Батьківщина" шантажуватиме коаліцію - Цибулько

"Батьківщина" шантажуватиме коаліцію - Цибулько
УНІАН

Коаліційній більшості потрібна нова угода.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Якщо більш чисельні фракції ігноруватимуть позицію менш чисельних, то їм нічого не залишиться. Вони вийдуть з коаліції. Їх незадоволення давно назрівало. "Батьківщина" прагне отримати вагомі для себе політичні портфелі. Тимошенко мітить у паливну галузь. Якщо вони цього доб`ються, то їх не виштовхаєш з коаліції", - заявив він.

На думку експерта, коаліційній більшості необхідна нова угода і перегляд міжфракційної взаємодії.

"Назріла потреба у перезавантаженні нової коаліції. Вихід Ляшка до цього не призвів. Потрібна нова установча угода для коаліції. Це було б сигналом для людей, що парламент їх чує і реагує на потреби суспільства. А зараз є постійна взаємодія великих фракцій задля утворення неписаної широкої коаліції- "ширки", так званої. Голосування "Опозиційного блоку" в потрібних президентові питаннях внесло суттєву нервозність в діяльність більшості", - зазначив він.

Цибулько наголосив, що населення відчуває парламентський розбрат і не допустить відходу від державних зобов`язань.

"Виборці побачили симптоматику минулого. Під час виборів формувалась програма, а потім парламент відмовився від своїх зобов`язень і діє за власним бажанням. У нас уже був приклад переформатування Ради під Януковича. У пам`яті виборців це відбилося. І будь-яка загроза відходу від зобов`язень, даних на Майдані, велику частину населення суттєво тривожить", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко заявив, що фракція може вийти з коаліції. "Батьківщина" вимагає, щоб з фракцією погоджували спільну позицію та формування порядку денного. 1 вересня "Радикальна партія" Олега Ляшка вийшла з коаліційної більшості. Без "Батьківщини" у коаліції будуть 226 голосів.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" шантажуватиме коаліцію - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути