вівторок, 29 січня 2013 12:38

Балалайка, повстяники, або капуста — активісти розповіли, що готували для Жириновського

Балалайка, повстяники, або капуста — активісти розповіли, що готували для Жириновського
Тетяна Лиходєєва вчиться на актрису, а у вільний час протестує проти українофобів. Фото: liga.net

Активістка Коаліції учасників Помаранчевої революції Тетяна Лиходєєва під час прес-конференції у Києві закидала лідера ЛДПР Володимира Жириновського квашеною капустою із вигуками "Геть, українофобе!". Каже, добиватимуться, щоб його взагалі визнали персоною нон-грата в Україні.

Про це активістка розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua.

Чому вирішили влаштувати перфоманс саме під час приїзду Жириновського у Київ?

- Про конференцію дізнались ввечері. Подзвонив голова нашої організації КУПР Сергій Мельниченко і сказав, що приїжджає Жириновський. Ми всі разом зібралися і вирішили щось робити, бо не можна стояти осторонь візиту людини, яка неодноразово негативно відгукувалась про Україну, про наших громадян, про певних культурних і політичних діячів. Він взагалі не вважає Україну за державу і каже, що єдиний можливий варіант нашого існування — у складі Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Капуста – не найгірше покарання для таких політиків як Жириновський" – нардеп

Чому кидали саме квашену капусту, а не щось інше?

- У нас було декілька варіантів, обирали неформальні символи Росії: типу балалайки, валянок та квашеної капусти — бо це одна з національних страв в Росії. Подумали, що капуста буде найлояльнішим варіантом, який не зашкодить здоров'ю Жириновського. Балалайка може по голові потрапити.

Де брали капусту?

- Капусту брала зі свого холодильника. Це моя мама її квасила.

Що Ви при цьому відчували, хвилювалися?

- Хвилювання не було. Виходила агресія. Хвилювання з'явилось на першому поверсі, коли спіймала його охорона. Це представники ФСБ, які змусили мене дати свої документи, аби вони переписали паспортні дані. В інакшому випадку, вони обіцяли звернутись у "паліцию". Довелось дати їм свої паспортні дані — не знаю, чим це усе обернеться.

Зараз на Вас не тиснуть?

- Поки все нормально. День пройшов добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бесарабському ринку Жириновський купив квашену капусту та сало

Що Жириновський мав винести із цієї зустрічі?

- Ми добивались саме визнання Жириновського персоною нон-грата в Україні. Мета — аби він узагалі не приїжджав до України. Він не має на це жодного морального права. Після його висловлювань — це просто абсурд. Абсурд вже те, що його пропускають на територію України.

Якщо він все таки повернеться, плануєте ще якісь акції?

- Я впевнена, що ми будемо пробувати це робити. Але я впевнена, що після цього його охорону точно посилять. Він був дуже занепокоєний тим, що його не захистили. Агресивно кричав на своїх охоронців, казав, що вони придурки і не впорались із дівчинкою. Мабуть розумів, що я могла не тільки капустою дістати його, а зробити ще багато чого зі шкодою для його здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Балалайка, повстяники, або капуста — активісти розповіли, що готували для Жириновського ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути