четвер, 23 лютого 2023 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден сказав, чи ударить Путін ядерною зброєю

Байден сказав, чи ударить Путін ядерною зброєю
РФ не битиме ядерною зброєю. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін не завдаватиме ядерного удару, попри вихід Росії з договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Водночас рішення Путіна про тимчасове призупинення участі РФ в останньому договорі про ядерні озброєння є великою помилкою, заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у коментарі каналу ABC News. Він наголосив, що це дуже безвідповідальний крок.

"Я не знаю, що ще він міг сказати у своїй промові, але гадаю, що це помилка. Я впевнений, що ми зможемо її виправити", ‒ наголосив американський лідер.

Водночас Байден не думає, що Путін вирішив застосовувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін звертається до росіян: чим лякає диктатор

Договір СНО-3, також відомий як New START, було підписано терміном на 10 років у Празі навесні 2010 року. Він набув чинності 5 лютого 2011 року. Термін його дії закінчився у 2021 році. 3 лютого 2021 року США та РФ продовжили дію договору до 2026 року. Це останній із чинних договорів про контроль ядерних озброєнь між Москвою та Вашингтоном.

СНО-3 передбачає, що кожна зі сторін скорочує свої запаси ядерних боєзарядів до 1550 одиниць та до 700 одиниць для розгорнутих носіїв – міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів та важких бомбардувальників.

2 лютого 2019 року стало відомо, що Росія припиняє участь у договорі про ліквідацію ракет середнього та меншого радіусу дії. Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та міністром оборони Сергієм Шойгу.

Зараз ви читаєте новину «Байден сказав, чи ударить Путін ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути