середа, 22 липня 2009 14:44

Байден поставився з іронією до мрії Яценюка - Погребинський

Байден поставився з іронією до мрії Яценюка - Погребинський

Віце-президенту США Байдену вдалося відновити дипломатичний баланс. Американська адміністрація показала, що вона хоче заспокоїти проамериканські еліти в Україні і запевнити, що їх не кидають напризволяще. Проте Байден не зробив особливих натяків на те, що США прискорять інтеграцію України в НАТО.

Про це повідомив директор Центру політичних досліджень і конфлікттології Михайло Погребинський.

На його думку, США хочуть визначитись, кого їм очікувати на цій посаді Президента у 2010 році. Тому Байден зустрівся з основними кандидатами.

Погребинський зазначив, що вже сам факт, що Яценюк, який виглядає найбільш проамериканським кандидатом, заперечив те, що на зустрічі з Байденом обговорювалися президентські вибори, свідчить, що там йшлося про якісь речі, про які Яценюку не хочеться говорити.

"Я переконаний в тому, що Яценюк насправді переконував Байдена, що він наступний Президент України. Врешті, чому Байден має відрізнятися від українських олігархів чи високопосадовців, яких Яценюк запевняє, що він точно стане Президентом?" – сказав Погребинський.

Він вважає, що віце-президент США не повірив запевненням Яценюка: "Я думаю, що вони там досвідченні люди. Вони не вірять словам політиків. У них є розгалужена система інформаційно-аналітичного забезпечення і вони знають про внутрішньополітичні розклади в Україні. Так що Байден може поставитися до цього з іронією, хоча не можна стверджувати, що в Яценюка зовсім ніяких шансів немає".

На думку Погребинського, судити про уподобання США на президентських виборах в Україні ще не можна. Але політолог припускає, що найбільш прийнятним кандидатом для американців може бути Яценюк, але коли шансів небагато, вони дуже обережно ставляться до всіх кандидатів і не будуть робити відкритих ставок.

ЗІК
Зараз ви читаєте новину «Байден поставився з іронією до мрії Яценюка - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути