неділя, 24 червня 2012 15:13

"Мовне" питання зникне тоді, коли до влади прийдуть відповідальні політики - нардеп

"Мовне" питання зникне тоді, коли до влади прийдуть відповідальні політики - нардеп
Іван Заєць: владою зараз керують бізнес-інтереси. Фото: ua.glavred.info

"Мовне" питання буде підніматися доти, доки політиками керуватимуть бізнесові інтереси, а не національні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Іван Заєць.

Нардеп переконаний, що тільки зміна влади зможе вирішити це питання і змінити ситуацію на краще:

"Треба політиків інших. Треба політично-відповідальних людей. Тільки зміна самої влади може змінити ситуацію, бо вона ні за своєю якістю, ні за своєю організацією не є владою незалежної держави. Це влада, яка інфікована крупним бізнесом. Тут національні інтереси на 10-ій позиції".

На першому місті зараз, наголосив Заєць, бізнесові інтереси, які дуже швидко змінюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вносячи поправки до "мовного" закону, опозиція навмисно затягує його розгляд - "регіонал"

"Щоб була стабільність, треба професійних політиків обирати. Які узгоджують індивідуальні інтереси з груповими і національними. А коли домінує бізнес, коли фактично фінансові холдинги сьогодні керують владою, тоді інтереси змінюються кожен день", - переконаний парламентар.

Саме тому вихід із цієї ситуації — це політики, які будуть вести людей за собою, підкреслив нардеп.

Заєць розповів, як один із нардепів "регіоналів" йому пояснив, чому голосував за "мовний" законопроект: мовляв, на окрузі, де він буде балотуватися, більшість людей російськомовні і йому треба відбивати їхні інтереси.

"Так, він повинен захищати їхні інтереси, але він повинен вести тих людей. Якщо щось сталося в історичному процесі не справедливо, ти повинен переконати цих людей, що це несправедливо шкодить нам. Ця людина не може навіть уявити, що депутат за своєю теорією і за практикою парламентаризму відбиває інтереси всього народу, а не цієї групки. Він не розуміє конституційного ладу і він орієнтується на ці групки або на якісь кланові мафіозні групи", - розповів Заєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери мітингують проти "языка" під стінами Ради і згадують Юлю

Депутат додав: "Щоб закрити все це питання, недостатньо прийняти навіть закон про українську мову як про державну мову, де була б передбачена система захисту, підтримки і т.д. Треба, щоб до влади прийшли ті люди, які б розглядали цю діяльність як професію, які б не використовували її як роботу за сумісництвом для самозбагачення".

Щодо ухвалення "мовного" закону у першому читанні, політик наголосив, що потрібно "притягнути депутатів до відповідальності за голосування чужими картками та ігнорування норм регламенту".

На його думку, потрібно створити Тимчасову слідчу комісію, яка б протоколювала такі порушення і розібралася в них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний законопроект має ксенофобский та сепаратистський характер" - нардеп

Заєць також додав: "Потрібна дуже велика роз'яснювальна робота серед громадян. Бо ці палії хочуть використати непоінформованість громадян. Вони ж брешуть і кажуть людям, що тут мова іде про те, що сьогоднішнє законодавство забороняє вам спілкуватися тією мовою, якою ви спілкуєтесь. Але насправді мова іде про офіційну сферу. В офіційній сфері у нас є державна мова, вона виконує роль вирішального фактору державотворення, єдності нації".

"Ми маємо справу з надзвичайно небезпечною законодавчою ініціативою. І ми повинні такі ініціативи засуджувати у самому зародку, тому що це небезпечні речі", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Мовне" питання зникне тоді, коли до влади прийдуть відповідальні політики - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути