субота, 23 березня 2013 14:51

Азарову не подобається, що після вступу до ЄС Україна не зможе проводити грошову політику

Азарову не подобається, що після вступу до ЄС Україна не зможе проводити грошову політику
Микола Азаров Фото: vkurse.ua

При вступі в ЄС Україна може отримати не тільки плюси, а й мінуси. Про це в п'ятницю, 22 березня на своїй станиці в Facebook написав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ніколи не буває тільки позитивних рішень, а в будь-якому рішенні завжди є і плюси, і мінуси, і це - діалектика життя. Звичайно, вступаючи в ЄС, багато держав частину своїх суверенних прав передають в наднаціональні органи. Ось, наприклад, країни Єврозони, вступивши в цю Єврозону, країна позбавляється права проводити самостійно грошову політику, тобто карбувати свої гроші. У цьому є і плюс, і мінус. З одного боку можна спертися на надійний валютний резерв, який створений потужними державами ЄС, а з іншого боку вам починають диктувати, яку фінансову політику ви повинні проводити в своїй країні", - зазначив Азаров.

Для порівняння глава уряду навів приклад Кіпру.

"Яскравий приклад сьогоднішніх подій - це події на Кіпрі, коли європейські органи в ультимативному тоні розмовляють з Кіпром, і кажуть, що "ми не дамо вам необхідну кількість ліквідності, для забезпечення роботу банківської системи, якщо ви не виконаєте наших умов". Ось вам і суверенітет Кіпру. Тому, приймаючи такі відповідальні рішення, необхідно все зважити, і виходити з інтересів перш за все, нашої країни", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Азарову не подобається, що після вступу до ЄС Україна не зможе проводити грошову політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути