пʼятниця, 04 травня 2012 21:06

Спецтема: Бойкот України

Азаров закликав європейських "бойкотувальників" перевіряти інформацію

Азаров закликав європейських "бойкотувальників" перевіряти інформацію
Азаров не давав жодних коментарів до завершення розслідування, бо це могло би вплинути на хід розгляду. Фото: ru.tsn.ua

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров розділяє занепокоєння європейських політиків, які почули інформацію про нібито побиття екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, але хотів би, щоб їхні оцінки базувалися на перевірених фактах.

"Мені зрозумілі їхні мотиви в коментарях. Будь-яка нормальна людина, тим більш відповідальний політик, не може залишитися байдужим, якщо дізнається про факт побиття жінки, про факт ненадання медичної допомоги тому, хто її потребує. Ще раз підкреслюю, що мені зрозуміла реакція", - написав прем'єр 4 травня на своїй сторінці в Facebook, спілкуючись із користувачами соцмережі.

"Проте будь-яка інформація, особливо щодо резонансного політика, повинна бути максимально перевірена різними способами. І оцінка повинна даватися тільки в тому випадку, якщо факт стає незаперечним і ясним. І політики за це несуть відповідальність", - підкреслив Азаров.

Прем'єр зазначив, що в Україні існує можливість надати кваліфіковану допомогу кожному, хто її потребує, особливо у випадку колишнього прем'єр-міністра України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов і Власенко заявили, що в колонії порушують усі права Тимошенко

"Кращі медики країни, кращі медичні установи готові при необхідності надати необхідну допомогу. Важливо тільки, щоб від цієї допомоги не відмовлялися, а ми несемо відповідальність за надання такої допомоги", - написав він.

Азаров також пояснив відсутність його реакції на історію з нібито побиттям Тимошенко.

"Будь-який коментар на цю тему керівника уряду в той момент, коли цей факт не був досконало перевірений, міг би вплинути на хід розгляду. Саме тому я не давав жодних коментарів, чекаючи завершення розслідування щодо цього інциденту. Вчора це розслідування було завершено".

"Одне можна сказати точно: факту побиття або застосування сили по відношенню до Тимошенко не було", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив 4 травня, що Харківська прокуратура прийняла рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо застосування насильства у відношенні до Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Азаров закликав європейських "бойкотувальників" перевіряти інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути