вівторок, 25 червня 2013 12:52

Азаров втомився, тому "не розуміє, що несе пургу" - Стець про заяву прем'єра

Азаров втомився, тому "не розуміє, що несе пургу" - Стець про заяву прем'єра
Фото: sumno.com

Прем'єр-міністр Микола Азаров не розуміє понять "демократія" та "свобода слова", що породжує його "хамське та жлобське відношення до людей".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

"Будь-який вчинок який робить зараз Азаров під час публічного виступу, і що стосується демократичний норм — виглядає комічно", - розповів Стець, говорячи про те, як у Люксембурзі Фюле посміявся з Азарова, коли прем'єр заговорив про "свободу слова".

Окрім того, він зауважив, що Азаров просто не розуміє що таке демократія та свобода слова. "Є відчуття, що він втомився, тому і не розуміє, що несе пургу. Це перше. По-друге, він просто не розуміє, що таке демократія, і як має виглядати свобода слова, тому, в його розумінні, вона така. А в розумінні решти, всіх нормальних людей — свобода слова має певні принципи", - висловив думку політик.

Водночас, за словами члена Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Азаров не зрозумів цієї ситуації. "Навіть сприйняття гумору в нього також своєрідне. Коли Фюле почав, м'яко кажучи, насміхатися з нього, то він теж цього не зрозумів", - підкреслив член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

Також, за його словами, поведінка Азарова викликана його вихованням та освітою, а також віком: "Я не думаю, що він хотів показати себе в гарному світлі, оскільки він хотів сказати: "Ось, дивись, я їм теж щось дозволяю робити". Це жлобство, що притаманне людям керівних посад його віку, тобто покоління, яке вийшло із Радянського Союзу".

Нагадаємо, під час прес-конференції Азарова і єврокомісара Штефана Фюле у Люксембурзі за підсумками засідання Ради Україна-ЄС, українському прем'єру не поставили жодного питання з критикою влади. "Ну що, ви переконалися, що у нас в Україні є свобода слова, чи ні?" , - звернувся Азаров до Фюле наприкінці. Той у відповідь розсміявся і відповів: "Я не думаю, що свобода слова - це можливість журналістів ставити питання. На жаль, це дещо більше".

Зараз ви читаєте новину «Азаров втомився, тому "не розуміє, що несе пургу" - Стець про заяву прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути