понеділок, 08 жовтня 2012 19:18

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Азаров назвав підозрюваного стрілка в "Каравані" "боксером-відморозком"

Азаров назвав підозрюваного стрілка в "Каравані" "боксером-відморозком"
Микола Азаров прийшов на пряму телефонну лінію. Фото: lifedon.com.ua

У понеділок, 8 жовтня, Микола Азаров, 64 роки, прийшов на пряму телефонну лінію.

Азаров сідає за великим столом посередині зали поруч із ведучою телефонного мосту. На лацкані піджака — червоний нагрудний значок із зображенням Володимира Леніна та написом "ВЛКСМ". Перед ним п'ять мікрофонів та червона табличка із іменем. Справа і зліва від столу вмощуються на крісла по двоє охоронців. Ще двоє чатують біля входу.

- Сьогодні вперше за багато років одягнув нагороду Ленінського комсомолу, яку мені вручили у 32 за наукові досягнення, - пояснює російською.

У приміщенні конференц-залу 6 на 20 м 30 журналістів. Стільців на всіх не вистачає. По кутках прикріплено чорні динаміки. Лунає перший дзвінок. Жінка представляється киянкою Оленою.

- Яким буде курс долара наступного року? Який курс гривні закладено до бюджету на 2013?

Азаров мовчить 20 секунд, а тоді каже:

- А чому вас це турбує? У нас що хліб в магазинах в доларах продається? Чи за комунальні треба доларами платити? Чого вас так курс долара усіх цікавить? Це я вас питаю.

- Я дивлюся телевізор і знаю, що ціни на продукти від долара залежать, - відповідає Олена.

- У бюджеті закладається достатньо стабільний курс на наступний рік. А населення узагалі не повинно це цікавити. Я зберігав і зберігаю свої вклади у гривнях. Гривневі вклади мають кращі відсотки. Я вважаю, що в цій ситуації вони надто високі. Не повинно бути таких процентних ставок за депозитами, бо це зменшує можливості банків кредитувати певні сектори, - каже він.

- Альо, альо. Це однокласниця твоя Галина Галич. Пам'ятаєш?, - лунає дзвінок у конференц-залі.

- Привіт, Галино. Звичайно пам'ятаю. Як ніби вчора бачились, розмовляли, - російською серйозно каже Азаров. Зв'язок поганий, чути скрип і уривки фраз жінки.

- Поганий зв'язок. Напевно з мобільного дзвонить, - пояснює Азаров.- Сподіваюся на зустріч, Галино.

- Чекаємо в Калузі, - каже та і зв'язок обривається.

Киянин Сергій запитує Азарова чи правда, що він мав хороші стосунки із актором Богданом Ступкою.

- Ступка був великим актором, який умів перевтілюватися, - каже Азаров. - Подивіться на теперішніх акторів. Вони постійно грають самих себе. Чи графа Болконського, чи мєнта — все однаково. Я завжди підтримував Ступку. От він до мене прийшов, каже: "Мрію відкрити малу сцену в театрі". Я поміг, правда вже незадовго до його смерті. Зараз думаю пам'ятник йому поставити. Держава може на нього гроші виділити, але краще, щоб люди самі дали. Тоді пам'ятник буде народний, цінніший. Я театр відвідую не часто. Коли я приходжу в зал, всі дивляться на мене, а не на сцену. Заважаю акторам грати.

Пряма телефонна лінія триває годину. Телефонують восьмеро людей. Азарова питають про наслідки економічної кризи для України, ціни на газ. Той відказує, що криза триватиме років 10, однак обіцяє, що уряд зробить усе можливе, щоб українців вона не торкнулася. А ціни на газ для населення не підвищаться.

По тому до слова запрошують журналістів.

- Миколо Яновичу, скажіть, будь ласка, скільки коштів ви виділите наступного року Академії наук, - запитує кореспондентка. Журналісти сміються кілька секунд.

- Ну і питання, - перешіптуються між собою. Азаров запевняє — кошти обов'язково виділять.

Главу уряду питають про його оцінку дій міліції щодо затримання убивці з "Каравану".

- Давайте не будемо забігати на перед з оцінками. Правоохоронні органи працюють напружено. Ясно одне - злочинця знайдуть, це 100 відсотків. Те, що ми маємо справу з цим "боксером-відморозком", цілком очевидно. Рано чи пізно, а швидше за все рано, він буде пійманий, - резюмує Азаров.

Двоє охоронців відчиняють двері і виходять назовні. Азаров виходить із зали.

- Спасибі всім за коректну поведінку, - каже ведуча заходу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров назвав підозрюваного стрілка в "Каравані" "боксером-відморозком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути