понеділок, 02 грудня 2013 20:24

Азаров хоче переглянути угоду з ЄС та відновити переговори з МВФ

Азаров хоче переглянути угоду з ЄС та відновити переговори з МВФ
Микола Азаров Фото:vnz.org.ua

Київ пропонує європейській стороні обговорити можливе внесення змін до вже парафованого проекту Угоди про асоціацію з ЄС. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з послами ЄС, Канади та США в понеділок у Києві.

"Ми хотіли б обговорити ті положення, які нас турбують. Ми просили б поставитися дуже уважно до наших пропозицій, і може нам вдасться знайти якийсь компроміс", - сказав Азаров.

Він додав, що розуміє, наскільки складно вносити якісь правки у вже парафований проект Угоди, однак очікує від ЄС розуміння цієї ситуації.

За словами прем'єра, це питання обговорюватиметься під час візиту української делегації на чолі з віце-прем'єром Сергієм Арбузовим до Брюсселя. Саме там, за словами Азарова, обговорюватиметься тема складання дорожньої карти, що, на його переконання, стане кращим рішенням існуючих проблем на шляху євроінтеграції.

Також Азаров заявив, що українська сторона готова відновити переговори з Міжнародним валютним фондом при досягненні компромісу в поставлених Фондом умовах.

"Ми готові відновити переговори з МФВ , але за умови досягнення розумного компромісу, на який ми зможемо піти виходячи з соціально-економічної ситуації в Україні", - сказав прем'єр.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запевняв, що ЄС і Польща готові допомогти українцям в імлементуванні Угоди про асоціацію і досягти успіху в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче переглянути угоду з ЄС та відновити переговори з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути