пʼятниця, 07 лютого 2020 18:18

Аваков поконфліктував із Ситником

Аваков поконфліктував із Ситником
Аваков вжив слово "ідіот".

У п'ятницю між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником стався публічний конфлікт.

На брифінгу Ситник сказав журналістам, що адміністративна справа щодо його відпочинку у Рівненській області - це "продовження історії з рюкзаками".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи сплатив він штраф 3400 грн, згідно з рішенням суду в адміністративній справі, директор НАБУ зазначив, що готовий це зробити, якщо прийде запит на сплату штрафу. Водночас сказав, що буде "робити все можливе, щоби тут домінував закон, а не бажання помсти окремих людей, які здійснють тиск на суддів", пише "Українська правда".

"Ця адміністративна справа – продовження історії з рюкзаками. Деякі міністри прагнуть помсти і, відповідно, роблять усе, щоб якимось чином вплинути на моє перебування на посаді.

Якби в мене було відчуття, що я щось таке скоїв, я не перебував би на цій посаді. На жаль, це простий спосіб спробувати усунути з посади, бо такі рішення не оскаржуються в касаційному порядку за нашим законодавством.

Я майже закінчив і буду направляти скаргу до Європейського суду. Це один із дієвих способів переглянути це рішення. Я не збираюся миритися з незаконними рішеннями. І я зроблю все, щоб їх було скасовано", - заявив Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, за яку справу Аваков може поплатитися відставкою

Водночас Аваков у Twitter заявив, що "ідіотів шкода".

"Начальник НАБУ, корупціонер з реєстру - шукає привід виправдати своє неоплачене пияцтво, звинувачуючи кого завгодно, крім себе. За своє життя я звик прощати дурнів. Так легше не занурюватися в їхній бруд. Навіть можу дати поради:

Відкрити пару-трійку фейкових справ самому.

Написати в ДБР, що міністр змушував його пити дорогий алкоголь і не платити за нього.

Написати в американське посольство, що це не він заявляв про підтримку Хіларі проти Трампа. А його змусили.

Написати в спортлото.

Тоді всі зрозуміють: ідіот. А ідіотів шкода, їм треба допомагати", - заявив міністр внутрішніх справ.

Торік у грудні директор НАБУ Артем Ситник програв апеляцію в Рівненському апеляційному суді щодо рішення Сарненського суду Рівненської області, який визнав директора Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф 3400 грн.

Директора НАБУ звинуватили в отриманні подарунка у вигляді 25 тис. грн за 6 днів відпочинку на базі відпочинку в селі в Рівненській області.

Восени 2017-го НАБУ затримувало сина очільника МВС Олександра Авакова. Затримали у справі розтрати держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Аваков поконфліктував із Ситником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути