пʼятниця, 14 вересня 2012 13:31

Арсенія Яценюка у Вінниці намагалися закидати яйцями
12

Фото: Тетяна Щербатюк

13 вересня о 17.30 у Вінниці почався мітинг Об'єднаної опозиції "Батьківщина". На площі Василя Стуса зібралось близько 1,5 тисячі вінничан. По обидва боки сцени розташувались ятки Об'єднаної опозиції та "Свободи". З них роздавали газети, листівки, стрічки, повітряні кульки з логотипами опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кличка президентський рейтинг вищий, ніж у Яценюка - опитування

Голова Європейської партії Микола Катеринчук, що балотується по 13-му округу на Вінниччині, зі сцени закликав присутніх не продавати свої голоси. В цей час до площі під'їхали два однакових позашляховика "Тойота Ленд Крузер". З одного вийшов лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, за ним - охорона та супровід. Після демонстрації ролика про провальну політику нинішньої влади, в якому Арсеній Яценюк оголосив "свободу України від Януковича" та про об'єднання опозиційних сил, Яценюк вийшов на сцену. Там вже знаходились всі вінницькі кандидати від опозиції.

"Коли мене питають, яку ми б хотіли Україну, я кажу: "Хочу, щоб Україна виглядала, як місто Вінниця", - зробив комплімент вінничанам.

Під час його промови в натовпі, що стояв ближче до вул. Хмельницьке шосе почувся шум і невдоволені голоси. Декілька чоловік щось струшували з одягу.

"Шановні вінничани! Щойно наш мітинг відвідала Партія регіонів. Вони навіть яйця кидати не можуть, а за країну взялися!" - прокоментував Яценюк.

"Ганьба! Ганьба!" - скандували учасники мітингу.

Згодом по телемосту зв'язались з райцентром Шаргород, де перебував лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Він обурювався донецько-олігархічним кланом, який паплюжить Україну та українську мову.

Мешканці області питали про те, що їх найбільше хвилює. Зокрема, про приватизацію Укрзалізниці та медичну реформу.

"Владні олігархи вже все приватизували. Залишились тільки залізниця і земля. Вони спочатку скорочують кадри та так звані нерентабельні маршрути. Скоро у Вінницю тільки фірою можна буде доїхати. Але і на фіру вони накладуть податок. Не допустити цього – наше завдання. Рік тому я виступав проти медичної реформи, тому що це експеримент над людьми. Влада закрила 300 лікарень, звільнила сотні лікарів, говорить, що грошей немає. А в цей самий час витрачає на своє утримання 12 мільярдів. Один день Президента коштує 4 мільйони. За ці гроші можна було б рік утримувати обласну лікарню", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсеній Яценюк вважає Сергія Тігіпка найкращим здобутком чинної влади

З декількох міст Вінницької області виборці могли задати тільки по одному питанню. Яценюк застерігав про підкуп виборців.

"Сьогодні вони дадуть 200 гривень, а завтра заберуть з вашого карману 200 тисяч. Адже після виборів вони вже планують підвищити ціни на газ та електроенергію на 50 відсотків", - зазначив він.

О 19.00 мітинг закінчився. Під час виконання гімну опозиціонери тримали руку на серці та підспівували. Опісля Яценюк швидко зійшов зі сцени, сів в машину і від'їхав. Микола Катеринчук залишився спілкуватися з виборцями.

Зараз ви читаєте новину «Арсенія Яценюка у Вінниці намагалися закидати яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути