вівторок, 18 березня 2014 18:49

Ярош подав заяву до прокуратури на Путіна

Ярош подав заяву до прокуратури на Путіна

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош подав заяву до Генеральної прокуратури України з вимогою розпочати кримінальне провадження проти президента Росії Володимира Путіна.

Про це йдеться у його заяві, яка розміщена на сайті "Правого сектора".

"Підставою для такої заяви стали непоодинокі факти агресивних дій і заяв щодо України, її військовослужбовців та пересічних громадян з боку особисто Президента Російської Федерації Володимира Путіна, посадових осіб та військовослужбовців Російської Федерації, громадянина Януковича Віктора Федоровича. Ці дії та заяви підпадають під ознаки цілого ряду тяжких злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України", - йдеться у заяві Яроша.

За його словами, в діях російського президента, він вбачає планування та підготовку агресивної війни (воєнного конфлікту), а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (стаття 110 та 437 Кримінального кодексу України).

"В діях громадянина Януковича Віктора Федоровича та ряду громадян Російської Федерації вбачаю діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтями 109, 110 Кримінального кодексу України,зокрема - дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій", - зазначено в заяві.

"Відповідні особи, у першу чергу Володимир Путін, мають бути оголошені в розшук, затримані і притягнуті до відповідальності. Слід наголосити на тому, що за зазначені мною кримінально карані діяння передбачена відповідальність у вигляді тривалих термінів ув'язнення", - наголосив лідер "Правого сектору" у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Ярош подав заяву до прокуратури на Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути