середа, 26 грудня 2012 16:16

Армія не буде реформована - експерт про наслідки роботи міністра оборони

Армія не буде реформована - експерт про наслідки роботи міністра оборони
Сергій Таран: Янукович не надавав особливого значення міністерству оборони та призначенню компетентного керівника. Фото: obozrevatel.com

Призначення на посаду міністра оборони України Павла Лебедєва свідчить про відношення та плани президента України Віктора Януковича щодо цієї галузі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Очевидно, що міністр оборони далекий від військової справи, що свідчить про те, які задачі ставить Янукович відносно до оборони. Очевидно, що це не пріоритет якісного реформування та розвитку армії", - пояснив він.

За його словами, інтрига криється в тому, аби зрозуміти до кого проявив своє лояльне ставлення президент, призначивши таку людину на посаду міністра оборони.

"У нас з'явилась нездорова тенденція, що міністрами оборони стають колишні громадяни Росії, або люди, які народились там. У зв'язку, із тим, що всі призначення — непрозорі, то це призначення також дасть можливість спекулювати щодо інтересів іноземних держав в цьому питанні", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада може і буде працювати без п'яти депутатів - Лавринович

"Безперечно, не доводиться говорити про ефективність роботи такого міністра. Основною ціллю Януковича у всіх призначеннях, якщо говорити силові органи, є якраз ті органи, які можуть брати участь у політиці, наприклад прокуратура, податкова. Тобто в першу чергу ті відомства, які мають безпосереднє відношення та вплив на політику", - підкреслив політолог.

Таран зауважив, що "традиційно міністерство оборони вплинути на політику не може, тому Янукович не надавав особливого значення цьому міністерству та призначенню компетентної людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко пообіцяв боротися за російську мову у Раді

"Єдиний наслідок роботи міністра — армія буде нереформована, пріоритетом для армії, на думку Януковича, контроль над фінансовими потоками і торгівлею зброєю. Це і будуть основними задачами, які будуть стояти перед новим міністром", - резюмував він.

Нагадаємо, що 24 грудня президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та екс-голова МЗС Костянтин Грищенко. Міністром оборони Янукович призначив Павла Лебедєва.

Зараз ви читаєте новину «Армія не буде реформована - експерт про наслідки роботи міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути