пʼятниця, 30 серпня 2013 13:03

Януковичу порадили менше відпочивати

Януковичу порадили менше відпочивати
Олег Соскін. Фото: politdengi.com.ua

Політолог Олег Соскін називає фантазіями бажання президента Віктора Януковича провести референдум щодо вступу України до Митного союзу чи ЄС. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Тим паче, не Януковичу проводити референдум, бо він та Партія регіонів мають підтримку населення менше десяти відсотків. Тим більше, ще у 1991 році Україна визначила свій курс, обравши шлях незалежності і заявивши, що ми — європейська країна. Зрозуміло, що для нас європейський вибір є природнім. Ця заява президента — це просто базікання. Щось у нього після відпустки сталося. Треба менше відпочивати і більше працювати", - наголосив експерт.

За його словами, референдум — це серйозна подія, яка має складну процедуру. "Вона вимагає відповідного розвитку громадянського суспільства та демократичної влади. В умовах авторитаризму, правління режиму, потурання Конституції та законів, зруйнованості судової, прокурорської, міліцейської систем та окупації країни "сім'єю" про які референдуми можна казати?! Проводять дебілізацію населення. Відсутність об'єктивної інформації ускладнює процес визначення будь-якої пересічної людини, що таке Європейський Союз та Росія. Ми маємо викривлену систему інформаційних координат, бо вона окупована Кремлем", - зазначив Соскін.

Політолог вважає, що треба проводити референдум з інших питань — про вибори президента у парламенті, про наявність іноземних баз на території України або щодо розмірів запозичень, які бере держава у міжнародних структурах.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу порадили менше відпочивати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути